avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pentru demolarea unei hale este necesara autorizatie ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pentru demolarea unei hale este necesara autorizatie de demolare emisa de primarie?

Urmare unui litigiu privind revendicarea unor terenuri, am cumparat mai multe cladiri aflate pe acele terenuri (cladiri construite din caramida si o hala metalica), niciuna din cladiri nefiind pe terenul proprietatea mea. De asemenea, niciuna din cladirile cumparate nu sunt inregistrate la Cartea Funciara, pentru constructia lor nefiind eliberate autorizatii de constructie. Pentru demolarea halei metalice este neceasara Autorizatie de demolare emisa de primaria localitatii unde sunt amplasate cladirile?
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 17:44, 13 Mai 2012
Din prezentarea dumneavostra se intelege ca ati cumparat niste constructii fara sa cumparati si terenul pe care sunt amplasate.Dupa cum spuneti,nu cred ca tranzactia s/a facut prin notariat,cu acte autentice.Fiind la limita legalitatii,neexistand documente privind construirea si receptia la terminarea lucrarilor pentru aceste cladiri,nu vad pot recomanda decat sa solicitati primariei de care apartine terenul si cladirile sa va spuna daca acestea figureaza inscrise la rolul fiscal .Daca figureaza inscrise si vreti sa le demolati,trebuie sa demonstrati ca sunteti proprietarul si sa obtineti autorizatia de desfiintare.
Terenul a fost revendicat de mai multe persoane, printre care ma numar si eu, de la o societate comerciala. Cladirile construite de societate se aflau pe terenurile respective, si au fost cumparate de mine urmare celor stabilite pe parcursul procesului (chiar societatea comerciala a solicitat ca, in cazul in care pierde, sa fie despagubita pentru cladirile aflate pe teren, la un pret stabilit de instanta). Astfel, societatea comerciala a emis o Factura in care a mentionat cladirile, valoarea acestora fiind achitata de mine. Cladirile le/am declarat ulterior in vederea impunerii, platind impozitul aferent. Am depus documentatia completa in vederea demolarii, platind contravaloarea taxei de demolare, insa primaria nu a eliberat autorizatia, invocand faptul ca nu sunt proprietarul terenului pe care se aflau cladirile demolate, in speta o hala metalica. Chiar fara autorizatie, am demolat totusi hala metalica, aceasta nefiind intabulata la cartea funciara.
Aici este exces de zel.Chiar daca nu detineti terenul,ar fi trebuit sa va dea autorizatia de demolare.Ideal ar fi sa aveti fotografii facute inainte de demolare,chiar un proiect DTAD si nr de inregistrare al cererii de demolare.Cu ele,daca nu a fost eliberata autorizatia de demolare in 20 zile si daca nu v/a fost trimis cu comfirmare de primire un document prin care sa va instiinteze ca dosarul cererii de demolare este incomplet,atunci puteti actiona primaria in contencios administrativ solicitand eliberarea autorizatiei de demolare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin dreptul de functionare MihocAlois MihocAlois Buna seara, in anul 2011 am cumparat o hala structura metalica prin licitatie de la o casa de insolventa. Hala a fost construita cu autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)
Constructie casa pe teren extravilan bog_m bog_m buna ziua.am cumparat anul trecut 1000 m de teren extravilan,cu promisiunea ca o sa se treaca in intravilan si voi putea construi.acum am mers la primarie si ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi apar dreptul? acordul vecinilor privind constructiile noi. flaviniq flaviniq Buna ziua, Locuiesc in Timisoara, intr-o zona rezidentiala. Langa casa mea are sediul o firma care are construite doua hale de productie. In afara de ... (vezi toată discuția)