avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie la politie intr-un dosar de inmatriculare de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie la politie intr-un dosar de inmatriculare de autovehicul furat

Buna ziua!

Va supun atentiei problema pe care o are sotia mea referitoare la o inmatriculare a unui autovehicul furat.

Aseara a primit o citatie prin care era invitata la sectia de politie in calitate de martor intr-o cauza privind inmatricularea unui autovehicul furat. S-a prezentat la politie si i s-au aratat actele de la dosar. Printre acestea exista o delegatie (datata 9.11.2007) a unei firme (radiata in 2006) prin care sotia mea era mandatata sa reprezinte aceasta firma la inmatricularea unui autovehicul furat, impreuna cu o copie de buletin a sotiei cu inscrisul "conform cu originalul" (aceste 2 acte sunt extrase din dosarul de inmatriculare al masinii).

Problema este ca sotia mea nu are cunostinta de aceasta firma, de cum a ajuns copia ei de buletin acolo, de autovehicul.

La sfarsitul lunii octombrie 2007 ea si-a schimbat buletinul datorita schimbarii numelui in urma casatoriei si tot ce ne aducem aminte este ca am facut imediat 3 copii (una pentru mine la serviciu, alta pentru dosarul pentru obtinerea permisului auto si alta care a ramas acasa).

Am inteles ca deocamdata nu sunt probleme, dosarul fiind in faza de cercetare preliminara la politie, iar ea a fost primul martor citat.

Am rugamintea sa ne ajutati cu un sfat cu privire la:

- ce s-ar putea intampla mai departe in acest caz?
- ce risca sotia ?
- care ar fi pasii de urmat in continuare?
- orice alt sfat care ne-ar mai elimina din tensiunea acumulata.

Pentru orice alte informatii va stau la dispozitie.
Multumesc,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: BogdanH , utilizator 13:37, 12 Mai 2009
daca este propusa doar ca martor in dosarul cauzei sotia dumneavoastra nu risca nimic, deoarece societatea respectiva va fi probabil trasa la raspundere penala.
Din start sotia dvs. a fost citata cu calitatea de martor.
Organelor de ancheta le revine dificila sarcina de a stabili cum a ajuns sotia dvs. in acest dosar.
Cercetarile sunt in faza de inceput,iar dvs. daca sustineti ca sotia-care la data tranzactiei nu va era sotie- nu stie nimic,cred ca nu are rost sa va faceti probleme.
Trebuie sa analizeze foarte bine situatia,totusi au trecut niste ani peste care sau succedat destule evenimente...:)
La data respectiva era sotia mea, tocmai schimbase cartea de identitate.

daca n u a avut vreo legatura cu firma respectiva sau nu a avut calitatea de salariata a firmei, inainte ca aceasta sa fie radiata, nu sunt probleme., iar aceste lucruri oricum ,organele de cercetare le vor constata. Oricum , are calitatea de martor , si nu de invinuit. Procura a fost intocmita de catre o firma care la data aceea era radiata si deci, nu mai putea avea calitatea de mandant. Ceea ce are de facut este sa se prezinte ori de cate ori este citata si sa fie cooperanta. Problema este ,sotia si-a schimbat buletinul dupa cea fost intocmita procura respectiva? acele 3 copii le-ati facut dupa noua sau dupa vechea ci? copia de care s-au folosit cei care presupuneti ca i-au folosit-o pe nedrept, este a vechii sau a noii carti de identitate?

Problema este ,sotia si-a schimbat buletinul dupa cea fost intocmita procura respectiva?

Sotia si-a schimbat buletinul pe 30.10.2007, iar procura a fost emisa pe 9.11.2007.

acele 3 copii le-ati facut dupa noua sau dupa vechea ci?

copiile au fost facute dupa noua carte de identitate

copia de care s-au folosit cei care presupuneti ca i-au folosit-o pe nedrept, este a vechii sau a noii carti de identitate?

Este copia noii carti de identitate.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu automobil - acte necesare KarinRauh KarinRauh M-am mutat din Bucuresti in Ilfov, mi-am schimbat buletinul, si-acum trebuie sa-mi schimb actele masinii, ca sa o transfer si pe ea in Ilfov. Cine imi poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto fara talon ? raiders81 raiders81 Nu mai detin autoturismul,pot justifica ca mi-a apartinut,prin copie carte identitate,chitanta anaf de plata a taxei,acte radiere , etc.Cei de la fisc nu imi ... (vezi toată discuția)
Vinzare-cumparare masina tiberiussly tiberiussly Buna. As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru cumpararea unei masini pe persoana fizica de la o persoana juridica,respectiv ce plati trebuie facute cu ... (vezi toată discuția)