avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se poate obtine legal cetatenia romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se poate obtine legal cetatenia romana

buna seara.aş vrea un raspuns perfect de la dumneavoastra
sınt casatorıta ın turcia si am doua cetatenii de 20 de ani locuesc ın turcıa am un copıl de 19 ani cum pot sa iau cetatenia romıneasca pentru sotul meu..certıfıcat de casatorıe ın romına avem sotul meu a stat ın romınıa un an de zıle ın anul1995 1996.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 6 Iulie 2014
Cetatenia romana se poate obtine prin acordare la cerere, conform legii 21/1991
Art. 8
(1) Cetatenia romana se poate acorda, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain, daca indeplineste urmatoarele conditii:
a) s-a nascut si domiciliaza, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza in conditiile legii pe teritoriul statului roman de cel putin 8 ani sau, in cazul in care este casatorit si convietuieste cu un cetatean roman, de cel putin 5 ani de la data casatoriei;
b) dovedeste, prin comportament, actiuni si atitudine, loialitate fata de statul roman, nu intreprinde sau sprijina actiuni impotriva ordinii de drept sau a securitatii nationale si declara ca nici in trecut nu a intreprins asemenea actiuni;
c) a implinit varsta de 18 ani;
d) are asigurate in Romania mijloace legale pentru o existenta decenta, in conditiile stabilite de legislatia privind regimul strainilor;
e) este cunoscut cu o buna comportare si nu a fost condamnat in tara sau in strainatate pentru o infractiune care il face nedemn de a fi cetatean roman;
f) cunoaste limba romana si poseda notiuni elementare de cultura si civilizatie romaneasca, in masura suficienta pentru a se integra in viata sociala;
g) cunoaste prevederile Constitutiei Romaniei si imnul national.

Toate cele de mai sus, au la baza o procedura, o cerere si o comisie desigur.
Actele necesare şi taxele pentru depunerea cererii de acordare a cetăţeniei române ,precum si procedura le puteti gasi aici:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere cetatenie ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am o fetita nascuta aici in Romania, tatal ei este cetatean turc, iar noi nu suntem casatoriti. Poate sa ia tatal copilului cetatenie romana ... (vezi toată discuția)
Redobindirea cetateniei romine in baza casatotiei Anjelic Anjelic Eu si sotul meu suntem din R.Moldova cu o jumate de an in urma el a redobindit(primit) cetatenia romina.Intrebarea mea este : cum as putea sa primesc cetatenia ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine cetatenie romana pentru un strain (marocan) ionutel85 ionutel85 Buna ziua, As dori sa sa aflu ce pasi trebuie sa urmez pentru a optine o cetatenie romana pentru un cetatean marocan prin casatorie ??? Va multumesc... (vezi toată discuția)