Am si eu o intrebare,Am fost casatorit am o fetita de 10 ani este incredintata mamei ei,suntem in Italia amandoi fetita este nascuta in Italia,o poate scoate afara din Italia cind vrea ea fara semnatura mea?avand in vedere ca pleaca cind vrea vine cind vrea eu nu am semnat niciodata o hartie sa poata iesi din Italia spre Romania sunt divortat de 7 ani si platesc pensia alimentara lunar fara nici un fel de probleme,Ea sa casatorita are un copil ,vreau sa stiu daca sotul ei are vre-un drept la copilul meu,adica sa faca ceea ce spune el sa o comande cind poate sa vina la mine cind nu poate,ce drepturi are el fata de copilul meu?Ei nu ma lasa sa vina copilul la mine ca nu mai vor ei desi este dreptul meu,ce pot face in acest caz?Cum pot sa-mi recuperez copilul cind este dreptul meu la vizita?
Nu precizati cand ati divortat si unde: in Romania sau in Italia.
Programul de vizita ar fi trebuit sa fie stabilit prin hotararea de divort. Tot prin hotarea de divort trebuia precizat si modalitatea autoritatii parintesti.
Daca la momentul cand ati divortat nu ati solicitat acest lucru, atunci instanta nu avea cum sa stabileasca ceva.
Daca toate acestea nu se regasesc in hotararea de divort, aveti posibilitatea acum sa depuneti la instanta o noua actiune prin care sa solicitati stabilirea programului de vizitare minor si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti.
Buna,am divortat in Romania 19 Aprilie 2007,Programul de vizita este hotarat in hotararea de divort dar ei nu-l respecta,si fosta mea sotie nu are nici o putere de fapt sotul ei hotareste totul in privinta copilului meu care cred eu ca el nu are nici un drept fata de copilul meu
in 2007 nu exista notiunea de autoritate parinteasca in comun
.... nu vorbim de custodie, deoarece din punct de vedere lingvistic, in romana, cuvantul il folosim pentru a evidentia proprietatea obiectelor; un copil nu este un obiect! ...
Aveti posibilitatea la acest moment sa deschideti o actiune in instanta prin care sa solicitati stabilirea autoritatii parintesti in comun, in conformitate cu noile prevederi legale, iar in ceea ce priveste dreptul la vizita, puteti sa-i faceti o plangere penala fostei sotii, pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti.
Va trebuie un avocat in domeniu, pentru ambele cazuri.