avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Avem custodie comună fără program de vizită pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Avem custodie comună fără program de vizită pentru că tatăl e plecat din țară, dar când vine mă urmărește, mă jignește și m-a bătut de față cu copilul. Pot să cer să i se facă program sau trebuie să mă dea el în judecată?

Buna ziua! cum se poate stabili un program de vizita? am divortat acum 2 ani si el fiind plecat in strainatate,avem custodie comuna si nu am stabilit un program, pentru ca am considerat ca ma pot intelege cu el, cand vine acasa sa stea copilul cu el. de fiecare data cand a venit in tara, i-am lasat copilul, dar el ma urmareste, ma jigneste, m-a batut de fata cu copilul, dar din pacate nu am luat nici o masura. neavand un program, el crede ca poate sa ia copilul oricand, chiar si noaptea. cum se procedeaza? pot eu sa ma duc sa ii fac program sau trebuie el sa ma dea in judecata? nu vreau sa indepartez copilul, dar nici sa ma jigneasca si sa vina la mine la usa sa imi faca scandal de cate ori vrea. si ce inseamna mai exact custodia comuna! Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 23:26, 1 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru o clarificare de ordin conceptual, autoritatea părintească se referă la ansamblul drepturilor și îndatoririlor ce privesc copilul și bunurile sale, regula fiind cea a exercitării autorității părintești în comun, excepția activându-se doar în împrejurări esențialmente excepționale.

Termenul popular de „custodie” nu este reglementat în legislația spațiului carpato-danubiano-pontic, nici măcar în DEX n-are semificația de exercitare a drepturilor și obligațiilor față de un minor, ci se referă la paza juridică a unor obiecte puse sub sechestru.

O acțiune făcută de dvs ar fi în principiu respinsă ca inadmisibilă, tatăl trebuie să ceară program de vizită!
Pe de altă parte, el nu are nicio hotărâre, deci nu vă poate executa silit, îi puteți refuza uneori dreptul la legături personale fără repercusiuni!
Luați legătura cu un avocat și porniți ch o somație solicitându-i soțului să mergeți la notar să statorniciți un program de vizită!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de ce se intampla exact, daca aveti modalitati sa evitati, daca aveti acte sau dovezi ale abuzurilor! Nu mai lasati lucrurile asa, pot degenera.
Mergeti la un avocat si faceti o strategie. Sunt instante care acorda program de vizitare parintelui care nu il cere, dar sunt si alte modalitati de a ajunge aici.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine adunati dovezi si cereti ordin de protectie.Violentii nu au ce cauta in preajma copiilor, fie acestia si ai lor!
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totală Codicori Codicori Cum poți obține custodia totală a copilului (vezi toată discuția)
Custodie copil Loredana Diaconu Loredana Diaconu Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data? (vezi toată discuția)
Divorț cu minor nou-născut Monica Mintulescu Monica Mintulescu Buna ziua , Care este procedura dpdv legal care apara mama si copilul in cazul unui divort ? in ce situatie mama are drept la custodie- copilul este nou ... (vezi toată discuția)