avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Debit persoana decedata la mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Debit persoana decedata la mostenitor

Buna ziua,
Am urmatoarea problema si as aprecia sfatul dvs :
In urma cu o zi am primit o notificare de la compania TOP FACTORING cu privire la un debit neachitat al mamei mele decedate. Debitul respectiv a fost cumparat de aceasta companie, TOP FACTORING, de la Cosmote Romania .Dupa cum am precizat, mama mea a decedat in martie 2009, iar la domiciliul sau a locuit o alta persoana (concubinul sau - decedat si acesta de curand ) ; in stiuatia aceasta, eu nu stiu concret daca s-au mai trimis astfel de notificari ( in cei 5 ani) sau nu . Concret este ca, eu din februarie 2014, ma deplasez regulat la adresa respectiva si abia ieri am aflat de aceasta problema.Am luat legatura cu cei de la Cosmote, care mi-au confirmat ca ar fi fost un debit in valoare de 136 lei, iar suma curenta solicitata de cei de la TOP FACTORING este de 1300 lei...Eu in 2011 am facut succesiunea pt apartamentul detinut de mama mea ( unic mostenitor ) , astfel ca, aceasta companie TOP FACTORING mi-ar putea solicita mie plata acestei sume, nu ?De la Cosmote insa am aflat ca scadenta ultimei facturi emise a fost in octombrie 2009, asadar ma gandesc, nu cumva aceasta datorie s-a prescris ? Datoria se prescrie in 3 ani de la scadenta ultimei facturi emise de cosmote, sau in 3 ani de la preluarea debitului de catre TOP FACTORING? De asemenea, va comunic faptul ca am luat legatura si cu cei de la TOP FACTORING, iar acestia mi-au solicitat o copie a certificatului de deces, insa nu stiu ce sa fac concret .
Nu ii mai luati in seama, dreptul creditorului e prescris.
Puteti sa le trimiteti o copie dupa certificatul de deces, nu va dauneaza.
Nu mai actionati in vreun fel. Debitul este prescris de multa vreme. Orice alt demers al dvs va poate repune in termenul de prescriptie. Asa ca nu-i mai luati in seama.
In situatia aceasta, concluzionez ca ar trebui sa ignor absolut orice solicitare primita de la TOP FACTORING ; nu le voi trimite nici macar o copie a certificatului de deces .
Debitul este prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Top factoring ContSters355406 ContSters355406 In anul 2009 nu am platit 2 facturi la cosmote 200 lei mi sa rezilit contractul contra sumei de 87 lei. Acum m-au sunat de la top factoring si mi-au comunicat ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma de bani de catre top factoring teodoraneagu333 teodoraneagu333 buna ziua, azi am primit o scrisoare de la top factoring in care scrie ca din anul 2011 am de achitat 3 ,56o.41ron, pentru o factura de telefonie COSMOTE.in ... (vezi toată discuția)
Datorie zapp ancuta1983 ancuta1983 Buna.am si eu o problema in legatura cu o datorie la firma zapp.acum un an si ceva prietenul meu a plecat din tara si au ramas neachitate la zapp doua facturi ... (vezi toată discuția)