avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata doamna nascuta in 25.11.1958
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata doamna nascuta in 25.11.1958

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cand s-ar putea pensiona anticipat o femeie nascuta in 25.11.1958. Ea a inceput activitatea in 1979 si a lucrat in mai multe intreprinderi, avand trecut in cartea de munca diferite meserii: frezor, strungar, etc. Persoana in cauza nu mai lucreaza cu carte de munca din 2010, iar o perioada de 9 luni a primit ajutor de somaj.
In total, cu tot cu perioada de somaj, am calculat un numar de 30 de ani si 4 luni de munca.
Intrebarea este: poate iesi la pensie anticipat? Daca da, se poate anul acesta?

Va multumesc!

P.S.: La Casa de Pensii nu vor sa ne ajute; acum 2 ani i-au spus ca poate aduce dosarul anul trecut, iar anul trecut i-au spus ca se poate pensiona anul acesta. Nu mai intelegem nimic...
Cel mai recent răspuns: corinacarstoiu , utilizator 17:15, 7 Iulie 2014
1. Pentru o femeie nascuta in noiembrie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 3 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Poate solicita pensie pentru limita de varsta, la 61 de ani si 3 luni, in februarie 2020.

3. - Ar putea solicita pensie anticipata (fara diminuare), la 56 de ani si 3 luni, in februarie 2015, daca ar avea un stagiu de cotizare la pensie de 39 de ani si 3 luni.
- Ar putea solicita pensie anticipata partiala, la 56 de ani si 3 luni, in februarie 2015, daca ar avea un stagiu de cotizare la pensie de 31 de ani si 3 luni (ii mai trebuie 11 luni)
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata wasilewasile wasilewasile Sunt nascuta in febr. 1959 si am 36 de ani vechime in campul muncii (conditii normale de lucru) + un an de somaj si as vrea sa stiu si eu in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala Ilonka59 Ilonka59 Buna ziua. Sunt femeie nascuta in anul 1959, luna februarie. Vreau sa stiu cand am dreptul la pensia anticipata partiala, daca am lucrat 36 de ani. (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)