avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ilegalitati agent rutier- plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ilegalitati agent rutier- plangere contraventionala

Buna ziua,
Incerc sa fiu cat mai scurt, va rog frumos sa ma ajutati, daca se poate.
Am condus autovehicolulpersonal in judetul Salaj si am fost oprit dupa localitatea "Poarta Salajului". Am fost oprit pentru depasirea vitezei. Dupa intocmirea PV am observat ca nu mi s-a restituit permisul. Mi s-a raspuns ca eram in localitate si ca aveam mai mult de 50 km/h peste viteza legala. Am contestat si am cerut verificarea metrologica a aparatului radar si ordinul de deplasare. Mi s-a prezentat un document expirat (23.04.2014, valabilitate "1 AN"), la inceput agentul mi-a spus ca nu stiu sa citesc, apoi "asa-i, ai castigat". Am cerut sa treaca acest lucru in PV dar a refuzat. Am solicitat prezenta martorilor pe care ii aveam in masina (3 martori) atunci cand mi-a prezentat acest document dar a devenit agresiv si nu a lasat pe nimeni sa se apropie. Ne-am conformat si a continuat sa sustina ca nu trebuie sa-mi prezinte nimic. Am raspuns cu calm ca doresc doar mentionarea acetor lucruri in PV. A refuzat! In PV a scris doar ca nu recunosc ca am avut acea viteza si ca nu eram in localitate. Am insistat si am filmat cu telefonul mobil faptul o noua conversatie in care ii spuneam calm ca vreau sa mentioneze in PV ceea ce doresc. Nu a facut-o, am semnat ca am luat la cunostinta ca sa am PV si m-am deplasat la IPJ Salaj impreuna cu martorii unde am declarat detaliat ce s-a intamplat.
Trebuie sa contest si la judecatoria Salaj pentru a-mi recupera permisul. Cum trebuie sa pun problema astfel incat sa demonstrez ca agentul a refuzat sa treca la mentiuni ceea ce am solicitat?
Era obligat sa-mi prezinte documentele solicitate (verificarea metrologica si ordin de deplasare)?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aleodor27 , utilizator 12:10, 10 Iulie 2014
Formulati plangere contraventionala impotriva procesului verbal la Judecatorie si in cadrul acestei plangeri va prezentati apararile si dovezile pe care le aveti.
Faptul ca agentul a refuzat sa treaca mentiunile pe care le aveam sau le-a trecut incomplet, ce presupune? Pentru mine ar parea sa fie "FALS"
Agentul de circulatie are obligatia ca, in momentul incheierii procesului verbal, sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare.
Aceste obiectiuni ale contravenientului trebuiesc precizate in procesul-verbal, la rubrica “Alte mentiuni”.
Lipsa acestor mentiuni poate atrage nulitatea procesului verbal.
Agentul a refuzat indeplinirea obligatiilor pe care le are la intocmirea unui PV, clar si simplu. Plangere penala fara doar si poate, nu exista loc de interpretari, mai ales ca aveti 3 martori.
Daca e sa ne bazam pe "exista posibilitatea", "s-ar putea dar nu e sigur", lasam mana libera organelor competente de a ignora complet legea pe care trebuie sa o aplice, noi rezumandu-ne la a ne respecta obligatiile fara a ne cunoaste drepturile.
Din ce am inteles o sa fac contestatie impotriva PV pentru ca aparatul radar nu avea omologare metrologica (politistul mi-a prezentat un document expirat) si apoi o plangera penala impotriva agentului

Alte discuții în legătură

Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar! rog raspuns! indubitabil indubitabil Buna ziua. Va postez mai jos contestatia pe care am facut-o in urma unui eveniment nefericit pe care l-am avut. Va rog sa imi estimati sansele castigarii ... (vezi toată discuția)