avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contabilitate

Buna. Am facut de curand un pfa si as vrea sa stiu cum sa imi tin contabilitatea. Vreau sa imi deschid un salon de cosmetica si nu stiu absolt nimic despre administrarea unei firme.Am foarte mare nevoie de ajutor. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: TeoDora72 , utilizator 15:41, 21 Iulie 2009
Daca v-ati inregistrat ca pfa, trebuie sa stiti, in primul rand, ca nu detineti o firma, in sensul legii 31/1990.Consultati OUG 44/2008.
Art. 48 din Codul Fiscal:

(8) Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente sunt obligati sa organizeze si sa conduca contabilitate în partida simpla, cu respectarea reglementarilor în vigoare privind evidenta contabila, si sa completeze Registrul-jurnal de încasari si plati, Registrul-inventar si alte documente contabile prevazute de legislatia în materie.

(9) În Registrul-inventar se trec toate bunurile si drepturile aferente desfasurarii activitatii.


Contabilitatea se tine in partida simpla....=D>
Daca dati o cautare pe net :rtfm: gasiti foarte multe informatii in legatura cu PFA.

Va doresc mult succes! :luck:
Persoanele fizice autorizate isi tin contabilitatea in partida simpla si trebuie sa completeze registrul jurnal de incasari si plati si registrul inventar.Aceste registre sunt tipizate si pot fi gasite la orice papetarie .:thumbup:

Alte discuții în legătură

Oug nr. 37/2011 marius1975_2 marius1975_2 Ce schimbari aduce aceasta ordonanta pentru un PFA? Pe hotnews.ro am citit urmatoarele: \" * Persoanele ce in exercitiul financiar precedent au inregistrat ... (vezi toată discuția)
Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl si infintare intreprindere individuala ana & maria ana & maria as vrea sa deschid o intreprindere individuala dar nu prea stiu cu ce se maninca. am citit oug 44/2008 dar nu prea sunt lamurita - o intr.individuala poate ... (vezi toată discuția)