avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Pasi autorizare mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Pasi autorizare mediator

buna ziua!
as dori sa ma ajutati cu niste lamuriri referitoare la urmatoarea chestiune:
doresc sa ma inscriu la un curs de mediator si as dori sa stiu ce pasi trebuie urmati,concret, dupa examenul de absolvire a cursului ...
va multumesc anticipat!
am citit legea medierii 192/2006,actualizata,dar as dori sa stiu in mod practic de la o persoana care este autorizata si lucreaza in domeniu...
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
geogeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: geogeorge , utilizator 14:24, 7 Iulie 2014
Intrati pe pagina Consiliului de mediere si studiati procedura de autorizare.

[ link extern ] /
Buna ziua!
Dupa examenul de absolivire a cursului de mediator trebuie sa va pregatiti un dosar cu toate actele care sunt indicate pe pagina consiliului de mediere. Deasemena trebuie sa aveti stabili un sediu socila iar cand veti merge la Bucuresti la Consiliu de Mediere pentru a depune dosarul si a solicita inscrierea pe tabelul mediatorilor va trebuiesc niste bani de inscriere . Numaire tin exact cat caci eu am platit mult mai mult pt ca m-am inscris in regim de urgenta.
va multumesc pt ajutor ...
as mai avea cateva nelamuriri:
1. referitor la vechimea in munca,daca am vechime de 6 ani si jumatate si in anul 2011 firma la care lucram a intrat in insolventa dar si-a modificat forma de activitate si astfel eu am pe adeverinta de lichidare aprox 2 saptamani intrerupere(pt ca ulterior,acum 5 luni, mi-am dat demisia),conteaza acest lucru?pt ca am vazut in legea mediatorilor ca scrie doar "vechime 3 ani"..
2.eu as dori sa deschid un birou individual de mediator,insa am vazut pe site-ul cmediere.ro ca pentru a ma inscrie in Tabloul mediatorilor autorizati am nevoie de "dovada înscrierii sau a solicitării de înscriere într-o asociaţie profesională înscrisă în Registrul Naţional de Evidenţă a Organizaţiilor din Domeniul Medierii "...
ce reprezinta aceasta "asociatie profesionala"? e vorba de Asociatia profesionala a mediatorilor din Romania?
3.ar trebui sa-mi deschid un PFA inainte de a solicita inscrierea in Tabloul mediatorilor?(eu cam asta am inteles din ce scria pe site)...si referitor la dovada spatiului pentru sediul profesional,daca inchiriez un spatiu,pe ce perioada trebuie facut contractul de inchiriere?
4.as dori sa va intreb,ca o paranteza la cele de mai sus,daca este avantajoasa aceasta meserie in sensul ca se poate trai din ea?(bineinteles,daca ne dam interesul corespunzator)....pentru ca am auzit foarte multe pareri diferite...
multumesc !!!
1. Daca aveti minim 3 ani, este suficient.
2. Consultati tot pe pagina Consiliului de mediere lista asociatiilor din domeniu si va puteti inscrie in oricare dintre acestea. Vi se va recomanda cu siguranta una de catre organizatorul cursului de formare ca mediator.
3. Profesia de mediator este o profesie liberala, asemenatoare celor de arhitect, avocat, notar etc. Dupa autorizarea de catre Consiliul de mediere veti merge la Adm. Financiara si veti obtine codul fiscal. Nu veti functiona ca PFA, deci nu mergeti la Registrul Comertului.
4. Cu siguranta nu veti putea trai exclusiv din mediere in primii ani dupa autorizare. Nu vreau sa va descurajez, dar priviti cu rezerva ceea ce "se aude".
multumesc mult pentru informatii si pt timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs formare mediator SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua! am o nelamurire cu privire la cursul de formare a mediatorilor din bucuresti. Am inteles ca iti trebuie studii superioare dar...daca nu ai master ... (vezi toată discuția)
Cum pot devni mediator? ContSters77883 ContSters77883 Stimati (viitori) colegi, poate sa-mi spune cineve, cum pot deveni mediator? Ma intereseaza mai ales daca exista un examen de admitere in profesie, o ... (vezi toată discuția)
Ce sanse are omul de rand sa devina mediator in ro ? spiridus spiridus Ce sanse avem in urma efectuarii unui curs de mediator, sa devenim mediator ? Au loc oamenii de rand sa devina mediatori in RO de atatia cs juridici, avocati, ... (vezi toată discuția)