avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Cum pot devni mediator?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Cum pot devni mediator?

Stimati (viitori) colegi,

poate sa-mi spune cineve, cum pot deveni mediator? Ma intereseaza mai ales daca exista un examen de admitere in profesie, o stagiatura sau un examen de definitivare (o uniune oficiala/barou etc. -- eventual legea/statutul).

Va multumesc pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 12:01, 11 Septembrie 2009
exista niste cursuri de formare a mediatorlor, exista centre de mediere( de ex. la Iasi, la Craiova)...se organizeaza cursuri si prin intermediul camerelor de comert .Exista si un statut al profesiei, il gasiti pe net:D
Cautati pe INTERNET si o sa vedeti cursuri organizate de 2 saptamani care costa 40 milioane lei (lei vechi), in urma acestui curs obtineti atestarea oficiala de mediator. Ele sunt si in Bucuresti si in tara. Chiar sunt amatori sa-si faca grupul si sa incaseze taxa. Nu exista examen de admitere.
Inocentia
[ link extern ] /
Pentru a deveni mediator trebuie sa urmati cursuri de formare profesionala si dupa aceea sa dati examen de admitere in profesie. Dupa promovarea examenului va veti inscrie la Consiliul de Mediere pe tabloul Mediatorilor Autorizati de catre Ministerul Justitiei.
SUCCES!
=D>
Pe site-ul Consiliului de Mediere veti gasi informatii concrete:
[ link extern ] /
sau promedierea.ro , sunt cursuri specializzate, dureaza cam 2 sapt si costa cam 40 mil in care intra si taxele de inscriere in tabloul mediatorilor si eliberarea certificatului de mediator.

sper sa-ti fie de ajutor info.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie baroul bucuresti Katypetre Katypetre Buna seara! Numele meu este Dumitru Gabriela,am terminat facultatea de Drept la Brasov in iunie 2006. In toamna acelui an am dat examen la Barou in Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Ce sanse are omul de rand sa devina mediator in ro ? spiridus spiridus Ce sanse avem in urma efectuarii unui curs de mediator, sa devenim mediator ? Au loc oamenii de rand sa devina mediatori in RO de atatia cs juridici, avocati, ... (vezi toată discuția)
Medierea devine obligatorie in 3 luni? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Am citit articolul de pe http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_17631/avocatnet.html [quot]Din definitia medierii a fost scos cuvantul ... (vezi toată discuția)