avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitate

buna ziua!
despartita in fapt din 2001, fiica mea a nascut un copil provenit dintr-o alta relatie.
copilul, desi are alt tata nu a putut fi inregistrat cu numele tatalui biologic.
fostul sot nu este de gasit.
tatal copilului doresta foarte mult ca acesta sa-i poarte numele.
in conditiile date, care este solutia legala de rezolvare a problemei in afara de aceea a divortului cata vreme fostul nu se stie unde este?
exista posibilitatea sa se rezolve problema fara acceptul fostului sot?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rabota , utilizator 15:39, 7 Iulie 2014



Adresati-va instantei de judecata.


Actiunea în tagaduirea paternitatii poate fi pornita de oricare dintre soti, precum si de catre copil ; Ea poate fi continuata de mostenitori .

Actiunea se introduce de catre sotul mamei împotriva copilului; daca acesta este decedat actiunea se pornestempotriva mamei sale.

Mama sau copilul introduce actiune împotriva sotului mamei, daca acesta este decedat si actiunea se porneste împotriva mostenitorilor lui.



In primul rand intrebarea care se pune este daca fiica dumneavoastra este casatorita , divortata sau a avut cu cel de care este despatita din 2011 doar o relatie de concubinaj?
.Presupun ca minorul este inregistrat pe numele fostului sot, din cate se subintelege...Acum intrebarea este..cati ani are minorul? Caci actiunea in tagada paternitatii pornita de mama sau de sotul mamei se prescrie in termen de 3 ani . Daca sunteti in acest termen mama poate promova actiune in tagada paternitatii impotriva fostului sot si deasemnea trebuie sa indice si sa il cheme in judecata , tot in calitate de parat si pe tatal biologic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii pornita de mama farcasalexa farcasalexa Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt casatorita de multi ani si la un moment dat a intervenit separarea, fara a inainta actele de divort vreunul dintre ... (vezi toată discuția)
Actiune tagaduirea paternitatii alexa-rozi alexa-rozi Actiunea de tagaduire a paternitatii poate fi deschisa si de tatal biologic?avem un copil care poarta numele fostului sot desi in fapt noi eram despartiti de ... (vezi toată discuția)
Divort, schimbare certificat nastere DianaRobi DianaRobi Buna ziua. Sunt casatorita(dar despartita) cu un cetatean irakian.Mi-am facut alta relatie,am facut si un copil(nedivortata fiind),copilul prin lege va avea ... (vezi toată discuția)