avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa chirie

Se poate cumpara spatiul in care locuiesc cu chirie de 4 ani ? Mentionez ca acelasi spatiu l-a detinut tatal meu din 1994 , eu fiind prins in chirie timp de 16 ani
Cel mai recent răspuns: andutzuzu , utilizator 11:48, 2 Martie 2017
Desi sunteti prea vag am sa incerc un raspuns.Noul Cod civil prin art. 1828 introduce o noutate in materia locatiunii, mai concret la inchirierea unor bunuri imobile: dreptul de preferinta al chiriasului la inchiriere. Acest text legal, in primul alineat dispune ca „la incheierea unui nou contract de inchiriere a locuintei, chiriasul are, la conditii egale, drept de preferinta. El nu are insa acest drept atunci cand nu si-a executat obligatiile nascute in baza inchirierii anterioare”.Deci nu se pune si in cazul vanzarii ,asta in cazul in care va refereati la vreun drept de preemtiune (adica prioritate la cumparare in conditii egale),daca nu....., este suficienta decizia locatorului de a vinde .
se poate, insa trebuie studiat contractul de inchiriere pe care il aveti in momentul de fata.
Chiria o detin de la primarie , deci se vand spatiile inchiriate catre chiriasi ? si daca DA , puteti sa imi spuneti ce lege imi da dreptul ca , chirias sa cumpar . Multumesc
Multumesc pentru raspuns . A-ti putea sa imi spuneti ce lege imi da dreptul ca , chirias sa cumpar spatiul in care locuiesc cu chirie ?
Consiliile Locale hotarasc cum vor in ce conditii isi vand fondul locativ,de vazut legea 244/2011

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemtiune cf. art. 1828 din codul civil? nicusorilinca nicusorilinca Daca in prezent, titularul unui contract de inchiriere, al unui apartament de serviciu, ar dori sa cumpere acest imobil, poate beneficia de un drept de ... (vezi toată discuția)
Drept de preempțiune simasabina simasabina Buna ziua! Daca am incheiat un contract de locatiune ,si as dori sa cumpar spatiul respectiv iar contractul de locatiune nu este inscris in CF,as beneficia de ... (vezi toată discuția)
Procedura de urmat pentru a majora chiria unei locuinte AvN1 AvN1 Care este va rog procedura de urmat pentru a majora chiria unei locuinte (contractul este anual)? In cazul in care chiriasul refuza verbal majorarea, atunci ... (vezi toată discuția)