Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: am stabilit cu sotia care era in concediu crestere copil sa-si gaseasca un job deoarece cel vechi nu mai era de actualitate. A dat cateva interviuri a stabilit cu unul din angajatori sa in ceapa de astazi si sa se faca toate formele. Sotia a facut cerere de reintoarcere in campul muncii la vechiul job si a trimis si demisia cu data de astazi. Astazi a fost la noul loc de munca a fost bagata in paine fara sa- i prezinte contractul de munca sau sa-i faca protectia muncii. In urma unei neintelegeri au pus pe masa problema ca nu corespunde postulii si ca ar fi bine sa se opreasca aici ca sa nu se incurce unul pe altul. In zapaceala respectiva sotia a spus ok ne despartim, verbal. Problema mea este ca astfel pierde si indemnizatia de crestere copil si nici suplimentul de incepere anticipata nu poate fi accesat. Care este solutia ca sa putem reveni la indemnizatie?
Poate incheia un alt contract individua de munca (CIM) la fostul loc de munca sau in alta parte si din acel moment va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
Va multumesc pentru raspuns. Vroiam sa mai intreb, daca nu declar la administratie(nu stiu cum se numeste, unde am despus dosarul pt indemnizatie) ca mi-am dat demisia si nu realizez venituri nu ar trebui sa curga in continuare indemnizatia?