avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajator nou - revenire din CCC si nu se incheie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajator nou - revenire din CCC si nu se incheie contract

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: am stabilit cu sotia care era in concediu crestere copil sa-si gaseasca un job deoarece cel vechi nu mai era de actualitate. A dat cateva interviuri a stabilit cu unul din angajatori sa in ceapa de astazi si sa se faca toate formele. Sotia a facut cerere de reintoarcere in campul muncii la vechiul job si a trimis si demisia cu data de astazi. Astazi a fost la noul loc de munca a fost bagata in paine fara sa- i prezinte contractul de munca sau sa-i faca protectia muncii. In urma unei neintelegeri au pus pe masa problema ca nu corespunde postulii si ca ar fi bine sa se opreasca aici ca sa nu se incurce unul pe altul. In zapaceala respectiva sotia a spus ok ne despartim, verbal. Problema mea este ca astfel pierde si indemnizatia de crestere copil si nici suplimentul de incepere anticipata nu poate fi accesat. Care este solutia ca sa putem reveni la indemnizatie?
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
icekry, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:44, 10 Iulie 2014
Poate incheia un alt contract individua de munca (CIM) la fostul loc de munca sau in alta parte si din acel moment va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
Va multumesc pentru raspuns. Vroiam sa mai intreb, daca nu declar la administratie(nu stiu cum se numeste, unde am despus dosarul pt indemnizatie) ca mi-am dat demisia si nu realizez venituri nu ar trebui sa curga in continuare indemnizatia?
1. Indemnizatia pentru CCC se acorda, in continuare, chiar daca ati demisionat de la fostul loc de munca.

2. Stimulentul de insertie se acorda numai daca se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si se obin venituri din salarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la munca dupa ccc dar la alta firma. care sunt pasii pentru a primi stimulentul de insertie ? IonutDC IonutDC Buna ziua, Sotia se va reintoarce in campul muncii dupa CCC. Si-a gasit un alt loc de munca, a semnat deja contractul. Cum trebuie sa procedeze cu vechiul ... (vezi toată discuția)
Suspendare ccc pana la 1 an raluca ionita raluca ionita Situatie: - In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza. ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere in concediu de crestere copil StillS StillS Buna ziua, sunt tata de 4 luni de zile, sotia mea nu a realizat cele 12 luni de realizat venituri, astfel ca pentru concediu de crestere copil am zis sa ... (vezi toată discuția)