avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul penalitati de intarziere

Buna ziua .As dori sa aflu modul de calcul al penalitatilor de 2% pe luna sau fractiune de luna .Atat pentru 10 zile intarziere cat si pentru 30 zile procentul este de 2%?? Iar pentru 40 zile sau 60 zile intarziere procentul este 4%.?Asta inteleg din Hotararea 1050/01.07.2004.
Cel mai recent răspuns: flori_c , utilizator 12:54, 8 Iulie 2014
Asa cum reiese din Cod proc fiscala majorarile de întârziere la obligatiile catre bugetul local se calculeaza pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Cod proc fiscala:

Art. 124^1 Majorări de întârziere în cazul creanţelor datorate bugetelor locale

(1) Prin excepţie de la prevederile art. 119 alin. (1) şi art. 120^1, pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată datorate bugetelor locale, se datorează după acest termen majorări de întârziere.

(2) Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

(3) Prevederile art. 119 —124 sunt aplicabile în mod corespunzător.

(4) Pentru sumele de restituit de la bugetul local se datorează dobândă. Nivelul şi modul de calcul al dobânzii sunt cele prevăzute la alin. (2)


Deci da. daca de exemplu ati depasit termenul de plata de 31.03.2014 si au trecut 10 sau 15 zile (pt ca e pt fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă) procentul este tot 2%.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri CONSTANTIN PETRUTA CONSTANTIN PETRUTA Cum se calculeaza majorarile la un impozit pe cladiri persoana juridica datorat din 2009 achitat in martie 2013, de exemplu in suma de 1056? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Penalitati la impozitele locale Tassaly Tassaly Buna ziua ! As dori sa aflu nivelul penalitatilor si a dobanzii aplicabila conform legiilor in vigoare la intarzierile de plata al taxelor si ... (vezi toată discuția)
Lmpozite teren cinevaoricine cinevaoricine Buna seara! Imi puteti spune va rog anul din care au inceput sa fie impozitate terenurile extravilan arabil? O alta intrebare: Care este procentul de ... (vezi toată discuția)