avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier cu victima

Buna ziua,

Un pieton a coborat pe partea carosabila prin loc nepermis ca sa ocoleasca o masina parcata pe trotuar.Un autovehicul cu remorca in timp ce dadea cu spatele il accidenteaza grav.Dupa 10 zile de coma pietonul moare.Daca la analizele pietonului s-a gasit alcool in sange este posibil sa fie considerat singurul vinovat, sau in astfel de cazuri de obicei este culpa comuna? Politistul a sfatuit familia sa nu faca plangere ca mortul e vinovat.Inca nu s-a eliberat anexa 2.
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 00:35, 15 Iulie 2014
Buna ziua,
Este ucidere din culpa, art. 178 C.P. si se sanctioneaza indiferent de starea partii vatamate.
Faptul ca decedatul avea alcool in sange este circumstanta atenuanta pentru sofer dar nu-l disculpa.
Consultati un avocat inainte de a da orice declaratie, situatia ne fiind prea buna.

Din descriere este culpa comuna, pietonul traverseaza prin loc nepermis si conducatorul la manevra cu spatele nu se asigura. Nu trebuie depusa plangere penala la ucidere din culpa, organul de urmarire se sesizeaza din oficiu, trebuie sa mergeti sa va constituiti parte civila in procesul penal pentru despagubiri.
Si eu o vad ca fiind culpa comuna ceea ce inseamna ucidere din culpa.
Va face oricum cercetari politia.

Vor fi efectuate acte de cercetare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.

Constituirea de parte civila poate fi facuta de catre mostenitori, pana la citirea actului de inculpare , reprezentat de rechizitoriu.

Daunele materiale si morale pot fi suportate de catre societatea asiguratoare.Mostenitorii preiau atat drepturile, cat si obligatiile defunctului.

Trebuie introdusa in cauza societatea asiguratoare , in calitate de persoana responsabila civilmente.

In caz afirmativ, aceasta este obligata, in limita plafonului legal , in solidar cu inculpatul,la plata daunelor materiale si morale, cat si a cheltuielilor judiciare .

Inculpatul este tinut a recupera prejudiciul cauzat cu toate bunurile detinute , prezente si viitoare.

Executoarea silita poate fi incuviintata in toate formele sale.

Succes.
.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Buna seara, am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra ... Gabriel19_82 Gabriel19_82 Buna seara, Am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra daca este posibil. In data de 12.08.2020 m-am deplasat la piata din orasul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna ( pieton pe trecere) Batrinu Ionut Batrinu Ionut Tatal meu a avut un accident de circulatie acum o luna de zile fiind lovit de o masina pe tercerea de pietoni. A coborat din microbuz ce era stationat dupa ... (vezi toată discuția)
Accident în parcare Eumircea Eumircea Bună ziua. Sunt autorul unui accident soldat cu o victima. În timp ce efectuam manevra de mers înapoi pt a parca, din spate a apărut o doamna pe care am ... (vezi toată discuția)