avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de conditii vatamatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de conditii vatamatoare

Buna ziua! va rog frumos daca veti conostinta caci sunt putin prins de o situatie si nu am un raspuns tocmai clar. Sporul de conditii vatamatoare se acorda la salariul de baza ori la salariul tarifar de incadrare? stiu ca pe vremea existentei cartilor de munca salariul toate sporurile se raportau la salariul de baza acum insa legislatia e putin ambigua! ideea este ca in legea 330/2009 abrogata, precieaza de salariul de baza, salar la care se acorda sporurile. acum din cate stiu salariul de baza cuprinde si sporul de vechime incepand cu 2010.
va intreb astfel: sporul de conditii vatamatoare se acorda doar la salariul tarifar de incadrare adica un fel de salar de baza fara niciun spor, sau la salariul de baza efectiv adica salariul tarifar de incdrare si sporurile de vechime? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 8 Iulie 2014
Sunteti bugetar sau lucrati in sectorul privat?
Sporul se acorda la salariu de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu de baza buiavasi buiavasi buna ziua! am si eu o nelamurire:ce se include in salariul de baza? din cate stiu sal.de incadrare si sporul de vechime, sporul pt munca vatamatoare fiind in ... (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)
Care este salariul de baza minim brut pe tara ? oanaportar oanaportar - in speta, la institutia publica la care ma refer, salariul brut cuprinde: salariul de baza, care include sporul de vechime, + sporul de conditii ... (vezi toată discuția)