avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

Buna ziua,
am o mare problema.am fost acuzat de fosta firma la care am lucrat ca am anulat fraudulos 2bonuri fiscale de la casa de marcat in valoare de 190 lei.am primit citatie de la politie m am prezentat si nu am dorit sa declar nimic sustinand ca nu am facut intentionat fapta.comisarul mi a spus ca nu are rost sa ma judec pentru 190 lei si ca daca am bani ar fii mai bn sa platesc si sa isi retraga plangerea firma.am cazut de acord cu firma si mi s a spus ca s a retras plangerea.insa ieri am fost chemat la politie cum ca totusi dosarul va ajunge la un procuror unde acesta va dispune la o pedeapsa.am inteles ca sunt 4 subpuncte.insa de ce considera ca daca eu am platit 'prejudiciul'inseamna ca sunt vinovat? urmeaza sa ma prezint la parchet sa discut cu procurorul.ce spuneti e posibil sa nu dispuna nicio pedeapsa?si daca da o sa mi afecteze cazierul?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:43, 8 Iulie 2014
Incercati sa rezolvati problema la un mediator si sa prezentati procurorului acordul de mediere in baza caruia firma renunta sa mai solicita tragerea dvs la raspundere penala.
La delapidare, retragerea plangerii nu inlatura raspunderea penala, asa cum ati fost sfatuit inainte, puteti incheia un acord de mediere cu partea civila, pe care sa-l prezentati procurorului si acesta are posibilitatea sa renunte la urmarire penala daca constată că nu există un interes public în urmărirea acestei infractiuni, ar fi bine sa fiti asistat si de un avocat.
firma a cazut de acord cu plata prejudiciului si mi a facut o dispozitie de plata care a fost inaintata politiei la dosar pentru a incheia dosarul.insa nu inteleg voi ajunge in instanta sau nu?
Fapta exista, procurorul hotaraste daca va trimite in judecata sau nu.
ok.insa eu nu am bani de avocat.ei sustin ca au o filmare cu aceste 2 bonuri anulate si bomurile anulate scoase din jurnalul electronic.mentionez ca au fost anulate la o diferenta de 2 saptamani si sustin ca au fost o gresala umana.insa am achitat suma pentru ca nu vreau sa fiu tarat la declaratii si prin instante pentru 190 de lei.daca am achitat suma si magazinul si a retras plangerea de ce se considera ca as fii vinovat?aceste 2 probe sunt concludorii?rog ajutor.nu stiu ce sa declar la parchet

Alte discuții în legătură

Furt nelutza78 nelutza78 In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de ... (vezi toată discuția)
Circuit dosar - retragere plangere jhon.rapidistu jhon.rapidistu Dupa retragerea plangeri intr-un dosar penal (bataie) ,dosarul se inchide automat sau merge mai departe la parchet si se inchide acolo.Mentionez ca dosarul ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)