avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Circuit dosar - retragere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Circuit dosar - retragere plangere

Dupa retragerea plangeri intr-un dosar penal (bataie) ,dosarul se inchide automat sau merge mai departe la parchet si se inchide acolo.Mentionez ca dosarul este la politia judeteana si ca victima si-a retrasa plangerea .Multumesc anticipat si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 15:47, 16 Ianuarie 2013
Depinde ce fel de „bătaie” a fost :)

Dacă a fost vorba de infracțiunea de loviri sau alte violențe sau de vătămare corporală, atunci urmărirea penală încetează. Dacă a fost vorba însă de vătămare corporală gravă, urmărirea penală va merge mai departe.

Deci pentru o „bătaie obișnuită”, retragerea plângerii va determina încetarea urmăririi penale.
Nu a fost vatamare corporala grava .Dar victima a retaras plangerea si politistul spune ca asteapta inca 2 martori si pe urma dosarul merge la parchet si se inchide .Nu trebuia ca dosarul sa se inchida odata cu retragerea plangeri?

Dupa inchiderea dosarului la politie dosarul mai merge la parchet ?
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
jhon.rapidistu, utilizator
Dacă s-a început urmărirea penală, doar procurorul de la parchet poate dispune incetarea ei. Din acest motiv trebuie să fie trimis dosarul la parchet.
Exista posibilitatea ca procurorul sa nu inchida dosarul ,chiar daca victima si-a retras plangerea ?
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce ma pot astepta? carlos_r carlos_r daca suntem 4 persoane date in judecata pt infractuini privind circulatia pe dumurile publice(art.86 al.1)lovire sau alte violente(art.180 C.p) instigare la ... (vezi toată discuția)
Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o nelămurire: am depus o cerere de retragere ... For Me 1254 For Me 1254 Bună ziua, am o nelămurire: Am depus o cerere de retragere a unei plângeri penale la parchet, menționez că nu erea cu hotărâre definitivă, dar cererea ... (vezi toată discuția)