daca suntem 4 persoane date in judecata pt infractuini privind circulatia pe dumurile publice(art.86 al.1)lovire sau alte violente(art.180 C.p) instigare la infr.de lovire sau alte violente si inca nu am avut nici un termen (primul fiind in octombrie)si am cazut la intelegere cu victima care isi retrage plangerea in schimbul unei sume de bani.daca victima isi retrage plangerea procesul este scos de p rol?se inchide dosarul?cui ii revin cheltuielile?va rog sa imi explicati?va multumesc!
Retragerea plângerii trebuie să fie, conform legii, totală şi necondiţionată.Astfel că , persoanele vătămate nu vor mai putea emite pretenţii civile,iar urmărirea penală va înceta.Cred că nu despre art. 186 ati vrut să spuneţi ci despre art. 184 alin 1, vătămarea corporală din culpă.Este posibilă retragerea plângerii.
Cheltuielile revin celor care le-au ocazionat.
Daca partea vătămate işi va retrage plângerea aceasta va produce efecte doar asupra infracţiunii de vătămare corporala, instanta urmand sa pronunte incetarea procesului penal doar pentru aceasta infracţiune (cheltuielile judiciare fiind suportate de partea vatamata), însă pentru infractiunea prevăzuta de art.86 din OUG/2002 urmeaza sa raspundeti penal.
dar toti cei 4 au pe citatie infractiuni privind circulatia pe drumurile publice dar doar unu dintre ei a condus (fara permis)fiind si la prima abatere ce ar putea pati cel ce a condus el momentan fiind inchis pt cu totul altceva.dar ceilalti care nu au condus in cazul in care va fi procesul vor fi judecati si pt asta?
In asfel de cazuri trebuie platit un avocat pentru a studia dosarul si a vedea exact acuzatiile concrete.
Este greu de spus concret intrucat informatiile dvs. pot fi eronate si in consecinta si raspunsurile.
Daca e vorba doar de infractiunea cu retragerea plangerii trebuie retrasa plangerea pentru fiecare in parte asa cum s-a aratat mai sus.
Agresiunea
Statescu
Buna ziua! Intr-o altercatie sunt 2 agresori si 2 victime ale agresiunii. Unul dintre agresori loveste cu un pumn prima victima, care cade la pamant.. ... (vezi toată discuția)