avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune

Daca vrei sa cesionezi gratuit partile sociale ale unui S.R.L,(fara datorii,probleme),dar care mai are de incasat sume din tranzactii anterioare datei cesiunii..Cel care preia soc. este de acord ca vechiul adm. sa aiba acces la un cont sa-si retraga banii sa-i depuna intr0-o alta societate cu care isi continua activitatea ,totul trecut intr-un P.V.incheiat intre cei doi .
Este corect ,sau cum se poate proceda?
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 10:49, 19 Mai 2009
sincer este o prostie, dar la noi e posibil orice. Dupa cesiune, vechiul asociat nu mai are nici un drept legal asupra firmei, patrimoniului, activelor si finantelor societatii.
eu nu as accepta asa ceva, dar dv decideti...;)
procesul-vb incheiat intre cele doua parti reprezinta conventia lor, acordul lor de vointa. Chiar daca in mod normal la data cesiunii se transmit toate drepturile si obligatiile, legea nu interzice o astfel de conventie partilor.
"Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus"
Conform legii beneficile unui asociat sunt constituite din dividende, care se distribuie in baza bilantului anual.
Deci toate veniturile care se incaseaza sunt ale societatii.
Despagubirea a-r putea intervenii doar in situatia unor eventale imprumuturi pe care asociatul le-a facut societatii , constituindu-se ca un creditor ulterior cesiunii de parti sociale.
P.V. suna asa "ramane activ contul din BRD pana la incasarea sumelor rezultate din tranzactiile anterioare datei cesionarii.Cesionarea a avut loc in 01.06.2008,sumele s-au incasat de vechiul administrator.
ONU EMIL a scris:

P.V. suna asa "ramane activ contul din BRD pana la incasarea sumelor rezultate din tranzactiile anterioare datei cesionarii.Cesionarea a avut loc in 01.06.2008,sumele s-au incasat de vechiul administrator.




:)) Buna asta! Dumneavoastra sper ca intelegeti ca prin aceast PV sunteti pasibil de evaziune fiscala!!!

Stimate domn, veniturile incasate de societatea X sunt veniturile societatii, nu sunt veniturile asociatilor!!! Singura posibilitate de a mai incasa bani asociatul dupa ce a cesionat societatea ar fi ca el sa fi avut bani imprumutati societatii... In rest, noul asociat a preluat societatea atat cu active cat si cu pasive... Oricum, avand in vedere formularea din respectivul proces verbal, care pentru mine unul este extrem de ambigua, cand vor veni cei de la fisc in control va vor pune sa justificati banii respectivi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor la divort dumival30 dumival30 Buna ziua, Am o dilema in ceea ce priveste interdictia de audiere a martorului descendent in procesul de divort al parintilor. Interdictia este doar pentru ... (vezi toată discuția)
Donație teren de pe persoana juridică pe persoana fizica adriana_dridea adriana_dridea Buna ziua! Doresc sa fac o donație de pe persoana juridică fiului meu minor. Este vorba de un teren care acum este in proprietatea societății pe care o ... (vezi toată discuția)
Admitere in magistratura AnyLorak AnyLorak Intrebare:daca am activat ca si avocat intr-o tara straina timp de 5 ani, indeplinesc conditia de a avea vechimea necesara pentru inscrierea la concursul de ... (vezi toată discuția)