avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Donație teren de pe persoana juridică pe persoana ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Donație teren de pe persoana juridică pe persoana fizica

Buna ziua!
Doresc sa fac o donație de pe persoana juridică fiului meu minor.
Este vorba de un teren care acum este in proprietatea societății pe care o administrez și sunt unic asociat și administrator.
Este permis?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 23:49, 14 Mai 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă în vechea reglementare nu era posibil, întrucât ar fi contravenit scopului societății (obținerea de profit), sub lumina Noului Cod Civil, opinez că este posibil, potrivit adagiului latin "ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus" (unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie să distingem)

Astfel, interpretând teleogolic art. 987 Cod Civil, constatăm că orice persoană poate face liberalități, nefăcându-se distincția între persoane fizice și persoane juridice, deci o societate poate face donații.

Pe de altă parte, dacă SRL-ul intră în insolvență, lichidatorul va putea solicita anularea donației în condițiile speciale
prevăzute de legea 85/2014.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Mergând pe acest raționament, nici comodatul n-ar fi permis, și este!
Prin extrapolare, am convingerea că și donația este permisă...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)
Cim simultan cu norma intreaga la doi angajatori MARY081968 MARY081968 buna ziua, va rog sa imi spuneti unde pot gasi o prevedere legala ( in afara de codul muncii unde se prevede ca timpul de lucru este de 8 ore pe zi - 40 pe ... (vezi toată discuția)
Cu 4ore pe contractul de munca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? daria202004 daria202004 De un an de zile lucrez la o comapanie cu ctr de munca de doar 4ore.As vrea insa sa raman insarcinata dar nu stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt ... (vezi toată discuția)