avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cu 4ore pe contractul de munca pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cu 4ore pe contractul de munca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?

De un an de zile lucrez la o comapanie cu ctr de munca de doar 4ore.As vrea insa sa raman insarcinata dar nu stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului timp de 2 ani.Am inteles ca as avea dreptul,si ca nu as avea..Parerile sunt impartite..Ma poti ajuta cu un raspuns sigur?In tot acest an am lucrat permanent,avand un concediu medical de 14zile.Am inteles ca la pers care lucreaza cu doar 4ore ar treb sa lucreze 2ani ca sa li se poata pune un an si sa beneficieze de indemnizatia pt cresterea copilului..Nu stiu ce sa mai cred.Ma poti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 31 Mai 2011
Puteti beneficia de indemnizatie dupa 12 luni cu 6, 4, 2 h/zi, sau chiar si cu 2h/saptamana.
Va rog dat-mi si mie baza legala pt aceasta situatie.
Multumesc!
Art.2 alin.1 din OUG nr.111/2010 si principiul unde legea nu distinge, nici noi nu putem distinge, exprimat în adagiul latin „ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație teren de pe persoana juridică pe persoana fizica adriana_dridea adriana_dridea Buna ziua! Doresc sa fac o donație de pe persoana juridică fiului meu minor. Este vorba de un teren care acum este in proprietatea societății pe care o ... (vezi toată discuția)
Cim simultan cu norma intreaga la doi angajatori MARY081968 MARY081968 buna ziua, va rog sa imi spuneti unde pot gasi o prevedere legala ( in afara de codul muncii unde se prevede ca timpul de lucru este de 8 ore pe zi - 40 pe ... (vezi toată discuția)
Incetare cim si indemnizatia de insertie Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. O angajata a revenit la lucru din CCC inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului. Dupa o luna de lucru si-a dat demisia si dupa o alta luna ... (vezi toată discuția)