avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM simultan cu norma intreaga la doi angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM simultan cu norma intreaga la doi angajatori

buna ziua,
va rog sa imi spuneti unde pot gasi o prevedere legala ( in afara de codul muncii unde se prevede ca timpul de lucru este de 8 ore pe zi - 40 pe sapt sau 48 ) cu privire la faptul daca un angajat poate sa aiba simultan doua contracte de munca cu norma intreaga ( un CIM la Sibiu si unul la Suceava) , si daca nu e legal cine ar putea sa fie sanctionat cumva ? al II-lea angajator? Al II-lea angajator este obligat sa ceara o declaratie pe propria raspundere de la persoana ce urmeaza a fi angajata , in care sa specifice daca mai are si alte contracte de munca , cu timp partial sau norma intreaga?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 30 Iunie 2011
C.i.m. este reglementat de Codul Muncii si , eventual , in c.c.m. ...nimeni nu poate fi sanctionat ca o persoana are doua c.i.m. .... atata timp cat legea nu face distinctie, este aplicata regula ceea ce nu este interzis este permisa sau principiul unde legea nu distinge, nici noi nu putem distinge, exprimat în adagiul latin ” Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus ”.

Codul Muncii nu mai prevede faptul ca, salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
Daca amandoua CIM sunt incheiate conform Codului muncii si angajatorii si salariatii platesc impozitul pe venit si contributiile legale atunci este in regula.
Sau daca unul dintre ele este cu munca la domiciliu .... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un angajat cu doua cim la acelasi angajator. soso2363 soso2363 Un angajat cu CIM norma intreaga si CIM cu timp partial de lucru (4 ore)la acelasi angajator. Pentru CIM cu timp partial este trimis in delegatie in ... (vezi toată discuția)
Cu 4ore pe contractul de munca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? daria202004 daria202004 De un an de zile lucrez la o comapanie cu ctr de munca de doar 4ore.As vrea insa sa raman insarcinata dar nu stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba cim iubisbb iubisbb Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca perioada de proba, la incheierea contractului de munca este valabila doar la contractul de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)