avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se intocmeste un testament olograf?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se intocmeste un testament olograf?

Va rog sa-mi explicati cum se scrie un testament olograf?

Editat de moderator simonette12- motiv.pct.1.2 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:13, 9 Iulie 2014
Art.1041 c.civil, trebuie scris in intregime,datat si semnat de mana testatorului
Nume,domiciliu,detalii despre bunurile in cauza,vecinatati sau parcele topo,.....le las mostenire la/lui....

Data si sennatura
Mai bine va duceti la un notar si faceti un testament in forma autentica la notariat. Costurile sunt mici.
Testamentul olograf este scris, semnat si datat , de mana testatorului.
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia inceputa aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament)
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde"
Multumesc pentru intelegere.
PSNTY a scris:

Puteti sa fiti expliciit cum se scrie un testament olograf eu am unul scris de mine si semnat de matusa mea .este valabil sau sa scrie ea altul .

TheThunder49 a scris:

Testamentul scris de o altă persoană este nul. Acesta trebuie să fie scris în totalitate de testator, să exprimă CLAR şi CONCIS voinţa sa!
În general pentru redactarea sa, SE RECOMANDÃ consultarea unui jurist!

avvalentina a scris:

Testamentul trebuie sa fie semnat si datat de mana testatorului, cu 2 martori.

Birou_de_Mediator a scris:

Mai trebuie sa cunoasteti si urmatoarele:
- exprimarea trebuie sa fie clara, pentru a putea fi usor interpretata
- daca exista stersaturi sau modificari ele trebuiesc semnate de dvs. (testatorul)
- daca doriti in timp sa adaugati noi dispozitii la testamentul intocmit anterior, puteti redacta un codicil, sau distrugeti vechiul testament si redactati unul nou.
- testamentul trebuie sa contina anul (obligatoriu), luna si ziua redactarii
- matusa poate semna doar in calitate de martor si nicidecum sa testati reciproc unul in favoarea celuilalt pentru ca atunci avem de a face cu un testament conjunctiv, iar acesta este sanctionat de lege cu nulitatea absoluta. Puteti face fiecare cate un testament, in care sa introduceti dispozitii reciproce si interdependente, inclusiv clauza referitoare la faptul ca revocarea unui testament atrage si revocarea celuilalt.

Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament andryzs andryzs Buna ziua Un testament scris de mana fara semnatura si stampila Notarului este valabil? Multumesc (vezi toată discuția)
Ce inseamna un testament olograf ??? multumesc foarte frumos ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Ce inseamna un testament olograf ??? Multumesc foarte frumos daca primesc un raspuns (vezi toată discuția)
O persoana a lasat un testament scris cu mana fara notar dar ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com O persoana a lasat un Testament scris cu mana fara notar dar este scrise de alte persoana pentru- ca defunctul nu stia sa scrie,Dar este semnat de 3 martor ... (vezi toată discuția)