avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie pt. rectificare amplasare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie pt. rectificare amplasare frauduloasa gard?

Stimat forum AvocatNet.ro

Vecinul meu, cu ceva ani in urma, a amplasat fraudulos gardul intre proprietatile noastre pe terenul meu cu ca. 1m.

Doresc ca aceasta ilegalitate sa fie rectificata si ca urmare doresc sa mut gardul inapoi pe locul sau initial si legal, ce corespunde si cu documentatia cadastrala existenta. Gardul va avea exact aceeasi forma (material, inaltime, culoare, etc.) doar ca va fi mutat cu acel metru spre vecin. Vecinul recunoaste ilegalitatea comisa si este de acord cu mutarea.

Am nevoie de vreo autorizatie de constructie in acest caz?

Este zona protejata.

Va multumesc anticipat.
Cu respect, Greta.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:13, 9 Iulie 2014
Daca acel gard nu este din beton sau altele asemenea, NU.
Daca este un gard de beton, boltari sau fier forjat cu fundatie atunci va trebui sa va adresati primariei care va va lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizate modificare gard pentru a face curtea mai privata DanielStanS DanielStanS Am un gard cu fundatie si stapli din beton/caramida. Deasupra fundatiei intre stalpii de beton se afla bari din fier forjat. In cazul in care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Gardul provizoriu este ilegal? Marcela Emilia Marcela Emilia Buna ziua! Am cumparat un teren intravilan,avem toate autorizatiile,am construit o casa(inca nu este gata).am imprejmuit terenul cu spalieri din beton,bagati ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea unei autorizatii de constructie? dan_mihutiu dan_mihutiu Vreau sa construiesc in curtea casei mele (deci pe un teren proprietate personala)un sopron dintr-un schelet metalic din teava cu acoperis din ... (vezi toată discuția)