avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Suspendare activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Suspendare activitate

In cazul in care o firma este suspendata,
cheltuielile cu taxele auto platite la primarie sunt deductibile fiscal ?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 11:50, 11 Iulie 2014
Potrivit art. 21 alin. (1) din Codul fiscal , pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.

Asadar, la determinarea profitului impozabil veniturile si cheltuielile se iau in considerare in perioada fiscala careia ii apartin. Suspendarea activitatii unei societati presupune inactivitatea activitatii economice. Starea de inactivitate temporara a societatii inseamna ca societatea nu mai poate desfasura fapte de comert, care sa aiba efect obtinerea de venituri impozabile.
De aceea, cheltuielile inregistrate in perioada in care societatea nu desfasoara activitate si, ca atare, nu obtine venituri impozabile, nu sunt deductibile la determinarea profitului impozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibile cheltuieli deductibile Cristina Vasile Cristina Vasile Apelez la experienta Dvs. pentru un sfat: ce alte cheltuieli deductibile as putea inregistra pentru o firma care are in obiectul de activitate comert cu ... (vezi toată discuția)
Societate cu activitate suspendata AMANDINA AMANDINA [b]Caz[/b]: o societate cu activitate suspendata pe 3 ani, suspendarea inregistrata la Registrul Comertului. [b]Intrebari[/b]: pe perioada suspendarii se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cheltuieli deplasare in strainatate kosamaria kosamaria Coasociatul firmei s-a deplasat in Polonia pt.achizitionare marfuri. Inrebarea mea este ca bonurile de benzina respectiv val.rovinietei achitate prin card ... (vezi toată discuția)