Buna ziua!
In anul 2007, am primit Decizia de pensionare pentru invaliditate,cand am depus pentru calcularea acesteia ,ceea ce mi sa cerut ,doar Cartea de Munca-copie.
La 01.07.2014 am primit Decizia de pensionare pentru limita de varsta,cand pe langa Cartea de munca,am depus si o serie de Adeverinte,care atestau veniturile realizate in perioada stagiului de cotizare,pentru care s-a platit CAS-ul
In Legea 263/210 ART. 107:
(1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
Intrbare:
-se poate solicita si obtine,plata drepturilor de pensie,legal cuvenite retroactiv,in cazul de fata din 2007?
Contestatie pensie
yanisb
Se poate contesta o decizie de pensionare dincolo de termenul de 30 de zile daca observi sau iti deschide ochii cineva,ca s-au calculat gresit drepturile? (vezi toată discuția)