avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

buna ziua
am iesit la pensie la limita de varsta cu vechime completa si in urma deciziei de pensionare nu am fost multumit de modul de calcul efectuat de casa de pensii.drept urmare am actionat in instanta casa de pensii.hotararea data de instanta a respins contestatia mea, pe motiv ca nu am depus o contestatie la comisia centrala de contestatii a Casei Nationale de Pensii.Tinand cont de faptul ca aceasta hotarare este definitiva si irevocabila, va intreb daca mai pot depune o contestatie la CNP sau ce altceva ar trebui sa mai fac.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:35, 4 Ianuarie 2013
Daca aveti probe,ca nu vi s-a calculat corect pensia,puteti cere revizuirea ei:

Legea 263/2010

Art. 107
(1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pensie yanisb yanisb Se poate contesta o decizie de pensionare dincolo de termenul de 30 de zile daca observi sau iti deschide ochii cineva,ca s-au calculat gresit drepturile? (vezi toată discuția)
Plata retroactiv! ranedo ranedo Buna ziua! In anul 2007, am primit Decizia de pensionare pentru invaliditate,cand am depus pentru calcularea acesteia ,ceea ce mi sa cerut ,doar Cartea ... (vezi toată discuția)
Recalculare Pandelash Pandelash Se poate face o recalculare a pensiei sau a dosarului, dacă eu am ieșit la pensie în 2007? Vă mulțumesc. (vezi toată discuția)