avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare

Se poate face o recalculare a pensiei sau a dosarului, dacă eu am ieșit la pensie în 2007? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:31, 9 Februarie 2020
Se poate face(depune)o cerere de revizuire, numai in contiile in care aveti probe ca ceva nu este in regula

Legea 263/2010
Art.107
(1) În situația în care, ulterior stabilirii și/sau plății drepturilor de pensie, se constată diferențe între sumele stabilite și/sau plătite și cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alexandra83 alexandra83 buna ziua am iesit la pensie la limita de varsta cu vechime completa si in urma deciziei de pensionare nu am fost multumit de modul de calcul efectuat de casa ... (vezi toată discuția)
Contestatie pensie yanisb yanisb Se poate contesta o decizie de pensionare dincolo de termenul de 30 de zile daca observi sau iti deschide ochii cineva,ca s-au calculat gresit drepturile? (vezi toată discuția)
Plata pensieie recalculate, retroactiv Caringri Caringri Tatal mei a iesit la pensie in 2016 august, in 2020 ianuarie, in urma unei cereri, i s-a recalculat pensia, aceasta crescand semnificativ. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)