avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Admite exceptia perimarii; constata perimata cererea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Admite exceptia perimarii; constata perimata cererea

Buna ziua,

poate cineva sa ma ajute la acest subiect? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Admin.John , utilizator 12:54, 10 Iulie 2014
Inseamna ca s-a inchis procesul.
Se poatendeschide insa altul daca legea permite.
Daca erati parat v-ati scos.
Potrivit art. 416 din Codul de Procedura Civila (1) Orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de retractare se perima de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
IMR BUSINESS CONSULTING, Consilier juridic
in luna februarie 2013 am fost chemat in judecata de fosta ...nu sotie, pentru marire pensie alimentara.Am fost chemat in doua procese,cu aceasi cauza de marire pensie alimentara in aceasi data, nu stiu de ce.
Un proces a fost terminat, a fost hotarata pensia alimentara, ok,de acord, dar al doilea in luna iunie 2014 deci dupa 1 an si 5 luni imi vine citatie pentru perimare,exact cum am scris in subiect.
pot sa ma duc la proces , sa mi iau un avocat? sau este inchis de tot procesul cu perimare?
va multumesc
Solutia din cel de-al doilea proces fiind cea scrisa de dvoastra la deschiderea topicului ("admite exceptia perimarii; constata perimata cererea"), dosarul a fost solutionat deja.
Nu mai este nevoie sa va prezentati cu sau fara avocat in instanta, intrucat deja a fost constata perimarea (dosarul s-a finalizat).
Cred ca v-a fost comunicata nu o citatie ci o Inchiere prin care se constata intrerventia perimarii in cauza respectiva, iar daca dvs. aveati calitatea de parat in cauza respectiva pe dvs. va avantajeaza acest lucru.
S- perimat cererea reclamantei, deci nu mai trebuie sa mergeti la nici un proces.

Alte discuții în legătură

Perimare wap54 wap54 Am un dosar in recurs la un tribunal. Subiectul este anulare act, la judecatorie mi s-a dat o hotarare nefavorabila mie, pentent in anularea asa zisului act si ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza mariaiona mariaiona Buna seara. Sunt parat intr-un proces care a fost suspendat si repus din nou pe rol dupa 6 luni. In ultimele doua termene-a fost depusa o expertiza imobiliara ... (vezi toată discuția)
Perioada de prescriptie dosar civile Elena1313 Elena1313 Buna ziua, Am un dosar civil a carei judecata a fost suspendata in aprilie 2015. Motivul este moartea reclamantului. Obiectul dosarului: anulare act ... (vezi toată discuția)