avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obiectiuni expertiza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obiectiuni expertiza

Buna seara. Sunt parat intr-un proces care a fost suspendat si repus din nou pe rol dupa 6 luni. In ultimele doua termene-a fost depusa o expertiza imobiliara de catre un expert si apoi obiectiuni la expertiza de catre partea adversa. Apoi s-a suspendat procesul, cu obiectiunile la expertiza ale partii adverse ca ultimul document depus. Ma puteti sfatui ce este de facut acum? Trebuie sa raspund la obiectiuni? daca da, mai pot, avand in vedere cat timp a trecut de la depunere? ce se va intampla la primul termen de la suspendare? multumesc tuturor pt ajutor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
mariaiona, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariaiona , utilizator 06:12, 9 Noiembrie 2014
Obiectiunile au fost adresate celui care a intocmit raportul de expertiza tehnica judiciara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
multumesc pt raspuns.partea adversa, reclamantul.
Obligatia procesuala de a raspunde la obiectiunile incuviintate o are expertul, nu paratul, asa ca nu aveti o astfel de obligatie. Numai raspunsul expertului la obiectiuni reprezinta, asadar, act procedural si are relevanta procesuala. Banuiesc ca procesul s-a suspendat pentru lipsa partilor la judecata cauzei. Probabil ca reclamantul a depus obiectiunile fara sa le sustina si fara sa ceara judecata in lipsa. Fiind parat, eu cred ca nu trebuie sa va grabiti. Perimarea procesului curge in favoarea dvs.
Ce se mentioneaza in citatie? Din ce spuneti dvs, judecata a fost suspendata cu ceva timp in urma. Verificati citatia si vedeti daca nu este vorba de perimare.

Art. 416 NCPC

Cererile supuse perimării

(1) Orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de retractare se perima de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni.

(2) Termenul de perimare curge de la ultimul act de procedură îndeplinit de părţi sau de instanţă.
mariaiona a scris:
Sunt parat intr-un proces care a fost suspendat si repus din nou pe rol dupa 6 luni.
(...)
ce se va intampla la primul termen de la suspendare?

Instanța o să constate că a intervenit perimarea. Perimarea are ca efect stingerea procesului.

Alte discuții în legătură

Partaj malacica malacica Cand se perima un doasar de partaj care este suspendat din 20.06.2014 pentru neplata onorariu expert constructii civile.Doresc sa repun pe rol acest dosar. (vezi toată discuția)
Incheiere suspendare /proces - efecte ? termen repunere ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm frumos să ne dați un sfat. Este vorba despre un proces de moștenire. Tatăl meu și cu frații lui au moștenit ... (vezi toată discuția)
Exceptia perimarii Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor. Este vorba de un dosar depus la judecatorie pentru obtinerea personalitatii juridice in decembrie 2013, a fost suspendat pentru depunerea ... (vezi toată discuția)