avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia Perimarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia Perimarii

Buna ziua tuturor.

Este vorba de un dosar depus la judecatorie pentru obtinerea personalitatii juridice in decembrie 2013, a fost suspendat pentru depunerea dovezii de spatiu.

Pe 2 septembrie 2014 a fost depusa cerere de repunere pe rol.

Pe 6 septembrie am primit citatia pentru data de 15 octombrie (in camera de consiliu) insa cu o specificatie, citez:

"In caz de neprezentare a partilor, judecata se va face in lipsa in conditiile art 242, al. 2 Cod. pr. civila, CU MENTIUNEA CA URMEAZA A FI PUSA IN DISCUTIA PARTILOR EXCEPTIA PERIMARII. Nu stiu daca are legatura cu cererea de repunere pe rol sau a fost trimisa inainte si este doar o coincidenta de perioada, fiind vorba de doar 4 zile diferenta.

Ce inseamna aceasta "punere in discutie..."?

Va multumesc.

Cu stima,
Lucian

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:43, 17 Septembrie 2014
Perimarea cererii

Art. 416 NCPC

Cererile supuse perimării

(1) Orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de retractare se perima de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni.
(2) Termenul de perimare curge de la ultimul act de procedură îndeplinit de părţi sau de instanţă.
(3) Nu constituie cauze de perimare cazurile când actul de procedură trebuia efectuat din oficiu, precum şi cele când, din motive care nu sunt imputabile părţii, cererea n-a ajuns la instanţa competentă sau nu se poate fixa termen de judecată.

probabil este o coincidenta a termenelor

Va multumesc Doamna Silvia. Acel articol il stiam si stiu ce inseamna exceptia perimarii.

Nu stiu ce inseamna "URMEAZA A FI PUSA IN DISCUTIA PARTILOR EXCEPTIA PERIMARII".

Daca este vorba de 6 luni (desi eu stiam ca este vorba de 1 an), acest termen deja a fost depasit, dosarul de dobandire a personalitatii juridice fiind depus in decembrie 2013 iar suspendarea fiind facuta in ianuarie 2014.

In acest caz, ce anume presupune punerea in discutie? Termenul fiind depasit, se va opera direct exceptia perimarii sau exista posibilitatea ca aceasta sa nu opereze? Ce anume se va discuta privind exceptia perimarii?

Bazat pe raspunsul la aceasta intrebare voi reveni cu o intrebare legat de ce pot face mai departe.

Cu stima,
Lucian







Se va analiza perimarea chiar in cadrul repunerii pe rol a cauzei. Daca ati depus cererea anterior implinirii termenului de perimare, se va respinge perimarea.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza suspendata, termen de perimare litigii cu profesionistii mmmmela mmmmela buna ziua, daca am un proces pe fond inceput pt. nulitatea unei conventii notariale in comercial,in care eu sunt parte in calitate de parat, iar in 01.06.2011 ... (vezi toată discuția)
Perimarea primei cereri de chemare in judecata, efecte pe care le produce fata de cea doua cerere myo myo buna seara,sunt din ,am inaintat proces de divort si am primul termen in luna februarie, dar pe citatie scrie ca se va pune in discutie exceptia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)