avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata facturilor efectuata de angajati in banca ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata facturilor efectuata de angajati in banca furnizorului?

Buna ziua . Am urmatoarea situatie ;
La anumite intervale ,2-3 zile am chitante de depunere numerar (7000, 14000 lei) de catre un angajat la o banca diferita de cea la care are firma contul deschis pentru a achita facturi achizitie marfuri . Pe chitanta sunt specificate : deponentul, (persoana fizica) ,furnizorul ,factura, suma in contul firmei pltitoare xxx.
Sunt legale aceste tranzactii, cum inregistrez ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gavril , Consultant credite si finantari 16:11, 10 Iulie 2014
De unde provin acei bani? Din casieria unitatii? Societatea are cumva contul poprit sau datorii restante la banca unde are contul deschis? Nu ati cerut lamuriri de la persoana care face depunerile respective? Intai trebuie sa clarificati aceste aspecte.
Pe baza facturii se pot face depuneri numerar direct in contul furnizorului. De regula aceste tip de depuneri apar atunci cand societatea debitoare nu are cont bancar (ceea ce nu este cazul la dvs.) sau atunci cand contul firmei debitoare este "cu probleme".
Sunt situatii cand este blocat pentru datorii neachitate si banii sunt din incasari , dar eu vreau sa stiu daca e corect sa fac DP cu sumele respective , deci pot sa inregistrez 542 = 5311 si 401 = 542 ? Daca este legal ca sumele sunt 7000 si chiar 14000 inaceesi zi la o persoana.
Multumesc
O persoana juridica poate depune numerar in contul altei persoane juridice fara a se "crampona" de plafonul de 5000 lei (daca la asta va referiti).

Aceasta este exceptie de la prevederile alin. 2, lit. c, O.G. 15 : "depunerile in conturile altor persoane juridice, deschise la societatile comerciale bancare, care pot fi facute de alte persoane juridice, neplafonat"

Deci, puteti sta linistit/a din punct de vedere legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata unei facturi de catre o persoana fizica in numele unei persoane juridice manfree manfree Situatie atipica...unui SRL i-a fost emisa o factura in valoare de 20 000 RON, suma ce trebuie platita urgent. Cum suma depaseste 5000 RON, nu se poate plati ... (vezi toată discuția)
Facturi furnizori mai mari de 5.000 lei si plata lor. simonaursu simonaursu Am o factura de la un furnizor mai mare de 5.000 lei pe care o platesc direct la banca prin depunere cash în contul lui, fara ordin de plata ci prin foaie de ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)