avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concedii medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concedii medicale

Buna ziua,

Am un angajat cetatean maghiar care a suferit un accident de munca. Salariatul este in concediu medical de 145 zile. El primeste certificatele medicale din Ungaria care sunt recunoscute si la noi. Mentionez ca i-am platit pana acum 89 de zile de concediu medical intrucat el nu mi-a adus pana azi diferenta de concedii. Din ziua 90 el trebuie sa vina in tara la o comesie sa il evalueze? Sau poate fi evaluat si in Ungaria? Cei din Ungaria nu inteleg de ce avem noi nevoie de concedii medicale intrucat la ei poate sta omul 1 an acasa in concediu medical platit.
Ce sa fac cu omul? Trebuie sa se conformeze legilor romanesti din moment ce este angajat aici, eu asa presupun.

Multumesc pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Pot sa primesc concediu de paternitate? ksandorka ksandorka Sotia sa nascut in ungaria ,si primeste de acolo concediu de maternitate,ea are dublu cetatenie romana-maghiara iar eu numai cetatenie romana si acum stam in ... (vezi toată discuția)
Accident grav in ungaria eblue91 eblue91 Buna tuturor, cu mai bine de o saptamana in urma, la plecarea din Romania in drum spre Germania, dupa aproximativ 60-65 km de mers, am avut un accident grav ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)