avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Adopție Internaționalã
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Adopție Internaționalã

Buna ziua,am si eu o problema....fratele meu locuiește cu mama in America,împreuna cu soțul acesteia.el a fost adoptat de soțul mamei si acum trebuie sa ii schimbam certificatul de nastere,buletinul si pasaportul pe noul nume,in baza actului de Adopție pe care il avem dat de Judecătoria din America de unde s-a facut adoptia.in baza acestor acte as putea sa ii schimb eu aici in tara certificatul,buletinul si pasaportul fara ca el sa mai vina in tara?daca nu,si trebuie sa vina in tara unde ne adresam prima data?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:36, 16 Iulie 2014
Nu ati precizat ce varsta are fratele dvs. Daca este major, sau are 14 ani, deci are carte de identitate va imputerniceste personal la ambasada sau consulat ori notar care are apostila de la Haga pentru ca dvs. sa va adresati pentru inceput Tribunalului in vederea recunoasterii sentintei de adoptie, apoi aveti nevoie de o alta procura pe baza careia sa va adresati direct primariei care are in pastrare actul sau de nastere pentru depunerea actelor privind inscrierea pe marginea actului sau de nastere a mentiunii de schimbare de nume in urma adoptiei in strainatate si ridicarii noului certificat de nastere pe noul nume. Mare grija ca actul de adoptie sa cuprinda toate datele celor care l-au adoptat si ceea ce este f.important sa fie in original si apostilat cu apostila de la Haga. Aveti nevoie si de actele fratelui, certificatul romanesc vechi, actul de identitate in original.desigur si de actele dvs.respectiv actul de identitate. Procedura e de durata. Depuneti la starea civila de la locul inregistrarii nasterii sentinta din America apostilata in original , traducerea acesteia legalizata la notar, sentinta tribunalului din Romania prin care recunoaste sentinta din America in original, actele de stare civila copie si asteptati aprobarea de la DEPABD Bucuresti. Se solicita acordul DEPABD Bucuresti, dupa care se inscrie mentiunea si se elibereaza actul. Dar poate ca ar fii mai bine ca fratele sa solicite prin ambasada.
Fratele meu are 17 ani.la anul in Februarie va împlini 18.daca va fi major procedura va fi mai scurta sau tot asa trebuie procedat.El este nascut in Ploiești certificatul de nastere este facut in Ploiești,iar eu locuiesc in braila,iar buletinul lui si pasaportul au fost făcute in braila,unde locuiesc eu.carei judecătorii trebuie sa ma adresez pentru certificatul de nastere,cea din Ploiești sau pot si la Braila.Va multumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
AndraPavel, utilizator
Procedura este aceeasi. Se recunoaste sentinta de Tribunalul de la ultimul domiciliu Braila,dupa care depuneti actele la locul nasterii adica Ploiesti. Mergeti la starea civila si solicitati un fluturas cu toate actele necesare.
Multumesc frumos,o sa merg.Tinem legătura,toate cele bune!
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2014
AndraPavel, utilizator
Am aflat ce acte imi sunt necesare pentru întregistrarea adopției la starea civilă in Ploiești ,dar avem o problema si va cer o părere...o sa întreb si un notar între timp.problema este ca in America avocata care s-a ocupat de Adopție a zis ca nu are apostila de la Haga sa imi pună pe act ca nici nu Știa ca avem nevoie de aceasta apostila,actul este definitiv si irevocabil si legalizat dar fara apostila...iar fratelui meu i-a zis ca nu poate sa imi facă procura deoarece nu este major...adică el personal nu ma poate împuternicit pe mine...ar putea mama sa imi facă de acolo procura in numele lui,sau cum sa procedam...?
Acte necesare înregistrării adopției :
ACTELE DE IDENTITATE VALABILE ALE PÃRINŢILOR
SENTINŢA DE ADOPŢIE CU MENŢIUNEA DEFINITIVÃ ªI IREVOCABILÃ
CERTIFICATUL DE CÃSÃTORIE ORIGINAL
CERTIFICATUL DE NAªTERE ÎN ORIGINAL AL COPILULUI ªI ACTUL DE IDENTITATE, DACÃ ESTE CAZUL
CERTIFICATELE DE NAªTERE ALE PÃRINŢILOR ÎN ORIGINAL
ÎNREGISTRAREA ADOPŢIEI
De apostila nu mi-a zis nimic,nici doamna de la starea civilă ...
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
AndraPavel, utilizator

Alte discuții în legătură

Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean german, nascut in romania micatalin71 micatalin71 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean german, nascut in Romania, care a fost casatorita si divortata in Germania. As vrea sa stiu ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)