avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Adopție Internaționalã
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Adopție Internaționalã

Buna ziua,am si eu o problema....fratele meu locuiește cu mama in America,împreuna cu soțul acesteia.el a fost adoptat de soțul mamei si acum trebuie sa ii schimbam certificatul de nastere,buletinul si pasaportul pe noul nume,in baza actului de Adopție pe care il avem dat de Judecătoria din America de unde s-a facut adoptia.in baza acestor acte as putea sa ii schimb eu aici in tara certificatul,buletinul si pasaportul fara ca el sa mai vina in tara?daca nu,si trebuie sa vina in tara unde ne adresam prima data?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:36, 16 Iulie 2014
In SUA apostila este aplicata de Secretarul de Stat al statului in care a fost emis documentul sau actul respectiv. Cititi aici:
[ link extern ]

Mai mergeti o data la Starea Civila, poate a uitat doamna sa precizeze si necesitatea apostilei. Fara apostila actele nu pot fi recunoscute in Romania.
Nu ati spus nici acum cati ani are fratele :) Daca e pana in 14 ani cererea se face de unul dintre parinti cu acordul celuilalt, daca are peste 14 ani cererea trebuie semnata si de el.
Va sfatuiesc sa mergeti la Starea Civila cu hartiuta si pix si sa o rugati pe doamna sa va dicteze toate documentele si actele de care aveti nevoie. Asta ca sa nu faceti 'jde drumuri.
Am specificat mai sus...fratele meu are 17ani.
Mi-a scapat, scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean german, nascut in romania micatalin71 micatalin71 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean german, nascut in Romania, care a fost casatorita si divortata in Germania. As vrea sa stiu ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)