Buna seara,as avea o intrebare:Azi,10.07.2014,am semnat un contract de munca individual cu o firma de merchendising.In contract e prevazuta o perioada de 90 zile calendaristice de proba,iar perioada de preaviz e de 20 de zile lucratoare.Intrebarea mea este:pot sa-mi dau demisia maine,la 24 de ore de la semnarea contractului,fara consecinte d.p.d.v juridic?
Va multumesc.
DA se poate inceta contractul de munca, nu in baza demisiei, ci in baza unei notificari art.31 codul muncii, atata vreme cat nu au trecut cele 90 zile.
Art. 31 alin.(3) Codul muncii
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului - demisie - este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 81 din Codul muncii.
Prin excepţie, contractul de muncă va înceta la iniţiativa salariatului fara efectuarea unui preaviz :
- in cazul in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (art.81 alin.8 C.mun)
- pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, printr-o notificare scrisă, fără termen de preaviz, în temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii.
- prin acordul partilor (art.55 lit. b C.mun.)
Demisie
edward71
Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)
Demisie
nicoleta78
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt.
In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)