avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impozitare venit presedinte de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impozitare venit presedinte de asociatie

Buna ziua.
Am o intrebare. O persoana, pensionar, este presedinte la o Asociatie de proprietari in baza unui contract de comodat. Ce se contributii se retin ? In ce declaratie se incadreaza aceasta persoana?

Art. 32
(la data 21-Jan-2008 Art. 32 din capitolul IV reglementat de Art. 18 din capitolul II din Norme
Metodologice din 2007 )
(1) Preşedintele asociaÑiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi
remuneraÑi pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a
proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri şi cheltuieli.
www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...
Totusi , vreau sa stiu daca i se opreste impozit la suma pe care o incaseaza. Si daca se mai retin si alte contributii.
Da, se calculeaza si retin atat contributiile cat si impozitul.
Pentru presedinte pensionar se stabileste indemnizatia bruta. Se calculeaza 10,5% CAS, 5,5% CASS. Se scad aceste sume din indemnizatia bruta rezultand indemnizatia neta. La aceasta indemnizatie neta se calculeaza 16% impozit pe vinit si rezulta "restul de plata", adica suma pe care o ia presedintele in mana.
Asociatia mai calculeaza 20,8% CAS si 5,2% CASS, aferente indemnizatiei brute. Toate sumele calculate, retinute din indemnizatia bruta si cele peste indemnizatia bruta (10,5% + 5,5% + 16% + 20,8% + 5,2%) se declara in 112 si se vireaza la stat lunar sau trimestrial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale pt ctr mandat presedinte bloc pensionar iancuveronica iancuveronica Buna ziua, Sunt interesata sa aflu daca pentru un presedinte de bloc pensionar la limita de varsta, care are cu asociatia de proprietari contract de mandat, ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza salariul unui presedinte? Alina Antonia Alina Antonia Un presedinte de bloc are contract de mandat cu suma de 480 lei. Oamenii platesc o suma de 3,43 lei pe apartament, in total, ei ofera 820 lei. Cum se ... (vezi toată discuția)
O ultima informatie despre obligatiile fiscale ale asociatilor de proprietari sommyint sommyint In documentarul de mai jos, Directia Generala a Finantelor Publice informeaza contribuabilii - asociatii de proprietari - cu privire la obligatiile fiscale ... (vezi toată discuția)