avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Obligatii fiscale pt ctr mandat presedinte bloc ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Obligatii fiscale pt ctr mandat presedinte bloc pensionar

Buna ziua,
Sunt interesata sa aflu daca pentru un presedinte de bloc pensionar la limita de varsta, care are cu asociatia de proprietari contract de mandat, mai trebuie virat la Bugetul Asigurarilor Sociale contributia CAS individuala si a angajatorului.Stiu ca somaj nu se vireaza.Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 10:30, 18 Noiembrie 2011
Da pentru un contract de mandat se va retine 16%-imp venit.;CAS 10,5%;CASS-5,5%
si se vor achita de angajator CAS 20,8%;CASS 5,2%;
art.296^4Baza de calcul al contribuţiilor sociale individuale
n) remuneraţia primită de preşedintele asociaţiei de proprietari sau de alte persoane, în baza contractului de mandat, potrivit legii privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari;

Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia fnuass pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari Mitica49 Mitica49 Buna ziua, Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de \"contributie de asigurari ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit presedinte de asociatie IrinaMona IrinaMona Buna ziua. Am o intrebare. O persoana, pensionar, este presedinte la o Asociatie de proprietari in baza unui contract de comodat. Ce se contributii se retin ? ... (vezi toată discuția)
O ultima informatie despre obligatiile fiscale ale asociatilor de proprietari sommyint sommyint In documentarul de mai jos, Directia Generala a Finantelor Publice informeaza contribuabilii - asociatii de proprietari - cu privire la obligatiile fiscale ... (vezi toată discuția)