avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributia FNUASS pentru presedintele si cenzorul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributia FNUASS pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari


Buna ziua,
Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de "contributie de asigurari sociale de sanatate" este diferita de cea de "contributie pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate"?
Contributia FNUASS pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari, angajati pe baza unui contract de mandat, conform legii, sunt exceptate de la plata?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:17, 16 Februarie 2012
La contract de mandat din brut se scad 10,5% pensie, 0,5% somaj , apoi se aplica 16% la ce ramane. Asigurarile de sanatate sunt in sarcina personala a fiecaruia.
la contractele de mandat se plateste :angajat 5,5 %sanatate; 10,5% pensii ; 16 %impozit (din dif sal brut - taxele anterioare ) ; iar angajatorul 5,2 % sanatate ; 20,8 % pensii :0,85 % garantie sal ; 0,214 fond accidente (vedeti decl 112 )
Contractele de mandat (conventiile civile) nu seamana cu CIM. Va rog cititi ceea ce inseamna contract de mandat.
contractele de mandat se incheie cu pres, cenzor (persoane alese de A.G. ) iar canventiile civile se incheie pentru lucrari ocazionale (pentru acestea se platesc contributiile aratate de dvstra , ati facut o mica confuzie)
Noua denumire in Codul Civil pentru conventiile civile este contract de mandat.

Alte discuții în legătură

Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Pfa frizer picli2001 picli2001 Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu este frizer (mentionez ca este pensionat de limita de varsta), are un pfa si a auzit ca ... (vezi toată discuția)
Urgent ! taxe conventie civila theya_05 theya_05 am nevoie urgent de raspunsul la intrebarea : daca intre o persoana fizica si o asociatie de locatari se incheie o conventie civila,ce taxe si impozite trebuie ... (vezi toată discuția)