avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas... handicap!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas... handicap!

In urma cu ceva timp, am postat o intrebare pe forum. acum am aceeasi problema. Era la un moment dat ideea ca nu putem realiza venituri daca avem pensie de urmas, mai mari de 35% din venitul mediu brut,
Problema mea e urmatoarea: mama si fratele (mama pensionara, fratele cu handicap gradul 1 ) primesc pesie de urmas de la tatal decedat, 75% din valoarea pensiei ce i s-ar fi cuvenit tatalui.
Fratele are si acel ajutor de handicap de 293 de ron, plus indemnizatia pe numele mamei de 600 si ceva de ron.

Pot primi acesti bani..fara sa se bata cap in cap cu pensia de urmas? Adica e valabila legea cu 35% din sal. mediu brut?

Ma gandesc, sa nu li le ceara banutii inapoi.

Va multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:24, 11 Iulie 2014
Ati primit raspunsuri si la aceste intrebari atunci cand le-ati pus. Intrati pe:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas roox_me roox_me Buna seara, Am nevoie de un sfat. Primesc de la 21 de ani pensie de urmas de la tata, tata decedand. Anul acesta in mai fac 26 de ani, deci nu o voi mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ajutați-mă va rog cu o problema. am fratele grad ... roox_me roox_me Bună ziua, Ajutați-mă va rog cu o problema. Am fratele grad 1 de handicap. El are ajutorul de 500 de Ron, indemnizația de handicap de 1300( este pe ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas Mona2203 Mona2203 Buna seara, in urma cu 10 ani tatal meu a decedat in urma unui accident de munca si de atunci pana acum am beneficiat de pensie de urmas. De doi ani de cand nu ... (vezi toată discuția)