avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Conturi extrabilantiere
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Conturi extrabilantiere

legat de contul extrabilantier 8067 "angajamente legale " in creditul acestuia se inregistreaza diminuarile de angajamente legale,mai concret daca am un contract il inregistrez in debit iar in creditul contului ce se inregistreaza?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 19:32, 22 Iulie 2014
In cont 8067 "Angajamente legale" se inregistreaza:

- in debit angajamentele legale, precum si suplimentarile efectuate in cursul exercitiului bugetar
- in credit diminuarile de angajamente legale initiale, iar la sfarsitul anului, totalul platilor efectuate in contul angajamentelor legale.

Sa presupunem ca in cursul anului bugetar contractul a fost diminuat( prin act aditional), in creditul contului 8067 veti inregistra valoare diminuarii.

La sfarsitul anului bugetar veti inregistra in credit platile efectuate pe care le veti prelua din conturile de disponibil, finantarea bugetara a anului curent

In debitul contului la inceputul fiecarui an se preia soldul contului 8067(angajamente legale de la sfarsitul anului precedent ramase neachitate) iar in cursul anului bugetar se inregistreaza angajamentele legale si suplimentarile efectuate in cursul exercitiului bugetar, care majoreaza angajamentele legale initiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere conturi de angajamente (8066,8067) - pt. unitatile publice ANDREI_oni ANDREI_oni Buna seara, va rog sa imi spuneti cum se procedeaza cu inchiderea conturilor de angajamente (ugetare si legale), la sfarsitul anului, si in ce lege este ... (vezi toată discuția)
Inregistrare leasing ANTIANA INDREI ANTIANA INDREI mi-a ramas sold la contu 167 si la 471 dupa achitarea ratelor si primirea facturi cu valoarea finala cu ce le inchid. multumesc (vezi toată discuția)
Model protocol de desprindere annabela annabela Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de protocol de desprindere. (vezi toată discuția)