avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier?

Buna ziua,

Intr-o intersectie nedirijata, datorita lipsei de vizibilitate un autovehicul intra mai mult in intersectie ca sa se asigure.Alt autovehicul care circula cu viteza foarte mare a evitat autovehiculul intrat in intersectie tragand de volan stanga si a intrat in bordura.Nu a mai putut sa fie deplasat avand bratul de la roata rupt.Conducatorul primului autovehicul si-a recunoscut vina, urmand ca a doua zi sa se intalneasca pentru constatul amiabil deoarece nu il aveau la ei. Nu ar fi fost mai bine sa mearga la politie? Ma gandesc ca din punct de vedere al asiguratorului avand in vedere ca nu exista o coleziune intre cele doua masini, este destul de greu de probat accidentul.:(
Dupa parerea mea, cel care circula cu "viteza foarte mare e vinovat". Daca nu a existat coliziune, nu e accident si daca face amiabila pierde cel cu masina neavariata pentru ca va plati rca mai mare.
Va puteti indrepta impotriva administratorului drumului pentru lipsa de vizibilitate.
P.S.Chiar daca accepta amiabila, nu se stie daca dosarul va fi aprobat.
Multa bafta!
Accidentul de circulatie este evenimentul care întruneste cumulativ urmatoarele conditii:
a) s-a produs pe un drum deschis circulatiei publice ori si-a avut originea într-un asemenea loc;
b) a avut ca urmare decesul, ranirea uneia sau mai multor persoane ori avarierea a cel putin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c) în eveniment a fost implicat cel putin un vehicul în miscare;
d) s-a produs ca urmare a încalcarii unei reguli de circulatie.

Este accident de circulatie intrucat ati patruns si circulat pe contrasens,
d) s-a produs ca urmare a încalcarii unei reguli de circulatie.

Lit.d este abrogata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șanse contestare p.v. neacordare prioritate Tetelu1980 Tetelu1980 Am condus un autoturism de serviciu și începând deplasarea în scop de serviciu de la un sediu am ieșit din curtea sediului pe aleea de acces aferentă și ... (vezi toată discuția)
Este legala depasirea a doua camioane? christee christee Buna ziua Dee curand am avut urmatoarea problema: drum in localitate, o banda pe sens, in fata mea doua camioane; ma angajez in depasirea primului, nu am ... (vezi toată discuția)
Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)