avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Punct de lucru
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Punct de lucru

Daca ii/pfa are punct de lucru la mai multi beneficiari, se poate lucra la un salon? Adica, daca vine un control.. esti legal?
Pe contractul de inchiriere al spatiului unde se desfasoara activitatile e mentionat ca nu se poate subinchiria sau declara alt punct de lucru decat cel al persoanei cu care are acel contract, deci nu se poate declara punctul de lucru de la salon.

E o solutie declararea unui punct de lucru la mai multi beneficiari?
Cel mai recent răspuns: IMR BUSINESS CONSULTING , Consilier juridic 16:30, 11 Iulie 2014
Adica are inregistrate mai multe puncte de lucru sau are activitati autorizate la terti?
Pe contractul de inchiriere al spatiului unde se desfasoara activitatile e mentionat ca nu se poate subinchiria sau declara alt punct de lucru decat cel al persoanei cu care are acel contract, deci nu se poate declara punctul de lucru de la salon.

Eu am voie sa declar ca am punctul de lucru la mai multi beneficiari? Sau e neaparat sa declar acel punct de lucru (de la salon)...
Pai vreti sa deschideti mai mult puncte de lucru si sa le inregistrati la Registrul Comertului? Daca intentionati sa prestati activitate in spatiul unde spuneti ca nu se mai poate inregistra un punct de lucru nu este legal.
nu vreau sa deschid mai multe puncte de lucru... am inteles ca la PFA se poate declara ca punctul de lucru e ambulant.. asta inseamna. nu? ca e la mai multi beneficiari.

Puteti sa imi spuneti va rog care e diferenta dintre PFA si II? care sunt avantajele sau dezavantajele?
Nu exista punct de lucru ambulant... ci doar activitati autorizate la terti, daca activitatile respective pot fi desfasurate in afara unui punct fix, cum este punctul de lucru sau sediul social.
Din punct de vedere juridic eu nu gasesc nici o diferenta intre cele doua entitati fara personalitate juridica, la infiintare dosarul necesar pentru Registrul Comertului este compus din exact aceleasi documente.
Daca optati pentru aceste forma de organizare trebuie sa cunoasteti la puteti infiinta o astfel de entitate doar daca aveti pregatire profesionala n concordanta cu activitatile pe care doriti sa le autorizati, in caz contrar puteti infiinta un SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat Any35 Any35 Bună ziua! Vreau să-mi deschid un pfa pentru a închiria un spațiu într-un salon, pentru manichiura. M-am înregistrat la Registrul comerțului și ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru un pfa (servicii de înfrumusețare) Larisa2020 Larisa2020 Buna ziua. Detin un PFA (servicii de înfrumusețare) ,nu am punct de lucru stabil si doresc sa imi achizitionez o casa de marcat dar mi s a zis ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Sediu social/punct de lucru Almaris Almaris Am infiintat de curand un S.R.L. (prestare servicii)si pentru ca stau cu chirie am ales varianta unui sediu social la un cabinet de avocatura. Ce mi-a scapat ... (vezi toată discuția)