buna ziua.sunt noua aici si am o intrebare . daca s-a savarsit o fapta penala (furt) in valoare de 200 ron in noiembrie 2013 si desi victima stia identitatea inculpatului si nu a depus plangere pana acum , iulie 2014 mai poate face ceva acum , daca doreste sa depuna plangere?am citit in codul penal ca daca se cunoaste faptuitorul faptei si nu se depune plangerea in termen de 3 luni nu mai se poate face nimic .
Si daca a avut persoana in cauza (faptuitorul cazier) si si-a facut reabilitare,acum avand cazierul curat , se considera prima fapta?judecatorii vad totusi c-a avut cazier? multumesc anticipat.
Se poate depune plangere penala pentru furt si acum, furtul nu se sesizeaza la plangere prealabila sa fiti legata de termenul de 3 luni, exceptie ar fi furtul săvârşit între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, care se pedepseste numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate
Furt intre soti
brucsy
BUna ziua,
Sotia mi-a bagat la amanet cca 50 g Au fara acordul meu, inclusiv inelul de logodna. Problema este ca nu am acte pe el. Aurul il primisem de la ... (vezi toată discuția)