avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sesizare DNA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sesizare DNA

O prietena are suspiciuni cu privire la cercetari efectuate de organele juridice. Aceasta a observat ca organele de cercetare penale favorizeaza pe suspect. Din acest moment, ea doreste sa sesizeze DNA Bucuresti. Locuieste in provincie, dar a inteles ca la DNA din judetul unde locuieste, exista procurori care sunt in relatii cu organele de cercetare.
Ce se poate face in acest caz? Se poate adresa direct la DNA Bucuresti?
Pentru savarsirea unei abateri disciplinare, de catre un procuror puteti sesiza Inspectia Judiciara, urmand ca dupa cercetare, acestia sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii.
[ link extern ]
Se poate face sesizare si la Directia Generala Anticoruptie (Ministerul Afacerilor Interne), prin tel verde 0800.806.806 sau e-mail: petitii.dga@mai.gov.ro.
Daca prietena dvs. are convingerea ca Serviciul DNA teritorial ar putea fi "impartial" in cauza, fireste ca poate sesiza si Structura Centrala cu sediul in Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magistratii raspund penal pentru abuz in serviciu? _Alin_ _Alin_ Zilele trecute am asistat la o discutie cu prietenii mei, discutand despre sistemul justitiar, discutand despre tot ce se intampla cu justitia din Romania. ... (vezi toată discuția)
O intrebare interesanta ContSters205948 ContSters205948 POT reclama fostul angajator la DNA dupa ce imi iau toate drepturile ptr ca pe timpul angajarii sia batut joc de mine (vezi toată discuția)
Unde pot sa fac o plangere penala? ginaiuliana202014 ginaiuliana202014 Buna seara!Unde pot sa fac o plangere penala impotriva unui politist pentru savarsirea infractiunilor de \\"cercetare abuziva\\" si \\"abuz in serviciu\\"si sa ... (vezi toată discuția)