Eu am inteles din intrebarea d-voastra ca deja v-ati inmatriculat la ORC. Deci pt a va inregistra acum în scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal:
ART. 153 Înregistrarea persoanelor impozabile în scopuri de TVA
(1) Persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România şi realizează sau intenţionează să realizeze o activitate economică ce implică operaţiuni taxabile, scutite de taxa pe valoarea adăugată cu drept de deducere şi/sau operaţiuni rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operaţiuni ar fi fost realizate în România conform art. 145 alin. (2) lit. b) şi d), trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA la organul fiscal competent, după cum urmează:
.....
c) dacă cifra de afaceri realizată în cursul unui an calendaristic este inferioară plafonului de scutire prevăzut la art. 152 alin. (1), dar optează pentru aplicarea regimului normal de taxă;
veti depune la ANAF:
- Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică 010 + anexa la cererea de înregistrare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la ordin nr. 2795/2011 (anexa 2 se completeaza cu ajutor pdf inteligent)
- CD-ul cu anexa nr. 2 la ordin nr. 2795/2011
- copie CUI firma solicitanta
- copie documente identitate administratori si asociati. Daca asociati sunt persoane juridice atunci copie echivalent CUI
- copie act detinere spatiu
- rezolutie ONRC inmatriculare firma solicitanta
- persoana impozabilă trebuie să depună o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că desfăşoară activităţi economice la sediul social, la sediile secundare sau în afara acestora
- in cazul în care administratorii şi/sau asociaţii**) persoanei impozabile nu sunt înregistraţi fiscal în România, aceştia trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu au comis infracţiuni şi/sau fapte de natura celor prevăzute la art. 2 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 75/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
- uneori se poate solicita si certificat constator prelungit ORC pt. firma solicitanta (mai bine intrebati direct la organul fiscal de care apartineti daca au nevoie si de acest document)
**) În cazul societăţilor comerciale reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, condiţia se referă:
a) la administratori, în cazul societăţilor pe acţiuni sau în comandită pe acţiuni înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
b) la asociaţii societăţii comerciale, indiferent de ponderea pe care o deţin în capitalul social al acesteia, şi la administratori, în cazul altor societăţi comerciale decât cele menţionate la lit. a), înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Anexa la cererea de înregistrare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la ordin nr. 2795/2011 se completeaza aici:
[ link extern ]
Punctajul la Anexa trebuie sa fie >= 45.
Dacă punctajul obţinut este mai mic de 45 de puncte, organul fiscal competent emite decizia privind respingerea solicitării de înregistrare în scopuri de TVA, care cuprinde în mod obligatoriu şi motivaţia respingerii, în fapt şi în drept, potrivit reglementărilor procedurale în vigoare.
Se va efectua un control faptic al existentei spaţiului aferent sediului social şi, după caz, a sediilor secundare declarate. În acest scop, organul fiscal competent efectuează o cercetare la faţa locului, în condiţiile art. 57 din Codul de procedură fiscală.
Daca punctajul obţinut este mai mare sau egal de 45 de puncte si s-au indeplinit si restul conditiilor, organul fiscal competent emite decizia privind aprobarea înregistrării în scopuri de TVA, potrivit reglementărilor procedurale în vigoare.