avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Numire curator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Numire curator

Va rog sa sfatuiti, ce trebuie sa fac, mama mea este bolnava, avem sentinta civila pt punere sub interdictie, dar trebuie un alt curator (caz de deces). Cui ma adresez si ce documente sa depun? Multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:55, 12 Iulie 2014
va adresati instantei de tutela

Moartea tutorelui

Art. 157. - (1) În cazul morţii tutorelui, moştenitorii săi sau orice altă persoană dintre cele prevăzute la art. 111 au datoria de a înştiinţa, de îndată, instanţa de tutelă.
(2) Până la numirea unui nou tutore, moştenitorii vor prelua sarcinile tutelei. Dacă sunt mai mulţi moştenitori, aceştia pot desemna, prin procură specială, pe unul dintre ei să îndeplinească în mod provizoriu sarcinile tutelei.
(3) Dacă moştenitorii sunt minori, înştiinţarea instanţei de tutelă se poate face de orice persoană interesată, precum şi de cele prevăzute la art. 111. În acest caz, moştenitorii tutorelui nu vor prelua sarcinile tutelei, ci instanţa de tutelă va numi de urgenţă un curator special, care poate fi executorul testamentar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara sora mamei mele a decedat luna aceasta si avea grija ... camelia34 camelia34 Buna seara sora mamei mele a decedat luna aceasta si avea grija de fiul ei care se afla sub interdictie judecatoreasca fiind bolnav psihic. Ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Tutela. danielapv danielapv O persoana de 50 de ani cu schizofrenie ,dupa punerea sub interdictie a trecut sub tutela mamei ei in urma unui proces.Se mai pomenesta in sentinta de alta ... (vezi toată discuția)
Conditii pt a deveni tutore Tonyser Tonyser Buna ziua, Poate deveni tutore o persoana care momentan nu are venituri fiind somera ? Ce alte conditii trebuie indeplinite pt a deveni tutore pt o ... (vezi toată discuția)