Am citit pe internet urmatoarele:
" Divortul prin acord
Pentru pronuntarea divortului prin consimtamant mutual (acord), trebuie indeplinite doua conditii cumulativ:
# sa fi trecut cel putin un an de la incheierea casatoriei pana la data sesizarii instantei
# sa nu existe minori din casatorie
In acest caz, instanta nu va stabili nici un fel de culpa a vreunuia dintre soti la desfacerea casatoriei."
As dori o confirmare. Un prieten e casatorit de 3 ani si nu mai locuieste cu sotia din septembrie. Nu sunt copii. Pentru aplicarea procedurii de divort trebuie sa astepte 1 an, adica pana in august anul acesta?
Nu ati inteles bine . conditia este sa fi trecut un an de la data incheierii casatoriei, iar nu de la despartirea lor in fapt.
conditiile sunt intrunite pt desfacerea de comun acord a casatoriei , in cazul prietenilot dvs .
ei pot depune cererea la instanta competenta, din raza ultimului domiciu comun al sotilor . (de ex : daca au avut domiciiul comun in sectorul 2 ei vor depune cererea divort la judecatoria sectorului 2 ) .
sau pot angaja un av care sa le redacteze cererea de divort si sa-i indrume pe parcursul procesului de divort.
av stancu alina [EDITAT]
Fara a fi ireverentios. Cu ce ar putea un avocat intr-un astfel de proces de divort? Un model de cerere poate fi gasit in 5 secunde cu un simplu search pe google, procesul se termina intr-un singur termen. In plus sa iti oferi astfel serviciile incalca regulamentul forumului din cate stiu eu.
[EDITAT - atac la persoana]
Divortul prin acord se realizeaza atunci cand sotii sunt casatoriti de mai mult de un an de zile(in cazul dvs, 3 ani, e indeplinita aceasta conditie) si nu au copii minori, si aceasta conditie fiind indeplinita, neavand deloc copii.
Nu va trebuie avocat.Actiunea o pot face ambii soti, sau numai unul, iar la primul termen de judecata, sa fiti prezenti cu buletinele si sa spuneti amandoi ca sunteti deacord sa divortati, prin consimtamant, fara motivarea hotararii.
Daca a trecut un an de la incheierea casatoriei , nu sunt copii minori , poate opera cea mai energica , cea mai rapida modalitate de solutionare a desfacerii casatoriei prin divort :cea prin acordul partilor.
:offtopic:@roxanel Va rog respectuos a nu mai posta numarul dvs de telefon , acest fapt e contrar regulamentului ! Multumesc.